Exerciții de călire la școala din Tazlău: copiii au făcut cursuri la temperaturi între 0 și 6 grade

72

Revoltă în rândul părinților copiilor care învață la școala din Tazlău. Ieri, 3 decembrie, după un week-end în care centrala a fost închisă, în sălile de clasă temperaturile au fost între 0 și 6 grade Celsius. Temperatura de îngheț a fost în sala în care învață elevii de clasa a VIII-a, în încăperea respectivă fiind de obicei mai rece decât în restul imobilului. În celelalte săli au fost 6-7 grade, copiii fiind nevoiți să stea îmbrăcați cu gecile și paltoanele. Explicațiile date de directoarea școlii, Mihaela Luminița Ciubotaru, au făcut trimitere spre primărie, în sensul că este nevoită să facă economie. Primarul, însă, susține că a finanțat, anul acesta, unitatea de învățământ cu 150.000 de lei și, dacă este nevoie, face o rectificare și suplimentează suma.

De fapt doamna directoare nu se înțelege cu un muncitor și i-a redus norma la jumătate, el a plecat, l-a lăsat pe colegul lui, care nu se prea pricepe, o fi vrut să dea centrala mai încet și a dat-o mult prea încet, în fine, important este că s-a rezolvat”, a declarat primarul Constantin Machidon. ”Ea acum nu recunoaște că i-a spus să închidă centrala și spune că nu i-au dat bani destui Primăria și Consiliul local. Mie mi-e dragă doamna directoare, că e răzbătătoare, dar de data asta a greșit. Am dat deja comandă și o să cumpărăm termometre pentru fiecare clasă. Alături va fi un registru, în care dirigintele sau profesorul să scrie în fiecare oră câte grade sunt. Nu se poate să ții copiii în frig și să se îmbolnăvească la școală”.

Astăzi, 4 decembrie, când problema era declarată rezolvată, în sălile de clasă au fost temperaturi între 12 și 14 grade. Conform legii, elevii de vârste mici trebuie să aibă în sala de clasă 21 de grade, iar cei de gimnaziu între 18 și 20 de grade. Poate mâine…

C.M.

The post Exerciții de călire la școala din Tazlău: copiii au făcut cursuri la temperaturi între 0 și 6 grade appeared first on Stiri.