Federaţia FAIR-MediaSind susţine revendicările angajaţilor Filarmonicii Braşov şi Operei Braşov

21
Federaţia FAIR-MediaSind susţine revendicările membrilor de sindicat de la Filarmonica Braşov şi de la Opera Braşov, care se află de două luni în şomaj tehnic, din cauza refuzului reprezentanţilor Consiliului Local de a găsi soluţii pentru susţinerea acestor instituţii, potrivit unui comunicat remis joi de organizaţia sindicală.

FAIR-MediaSind a iniţiat procedurile legale pentru anularea în instanţă a deciziilor abuzive de trimitere forţată a salariaţilor Operei Braşov în şomaj tehnic, se menţionează în document.

"Sindicatul Filarmonicii Braşov acuză conducerea instituţiei şi Consiliul Local Braşov de lipsă de respect faţă de angajaţi, dar şi faţă de identitatea şi valorile culturale. Deşi instrumentiştii Filarmonicii şi-au continuat încă de la stabilirea măsurilor de carantină, menirea de ambasadori ai culturii, printr-o susţinută activitate online, drepturile băneşti pe care ar fi trebuit să le primească angajaţii au fost inexistente, la fel si comunicarea dintre angajaţi şi manager", se precizează în comunicatul FAIR-MediaSind.

Organizaţia sindicală invită autorităţile la dialog şi solicită Consiliului Local să soluţioneze cererile angajaţilor acestor două instituţii-etalon ale culturii braşovene. FAIR-MediaSind solicită Ministerului Culturii să se implice cu măsuri unitare de susţinere a activităţii angajaţilor din acest important domeniu, se menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS - autor: George Coman, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)