Festivalul de Film Pelicula 2017 este dedicat Mexicului

32

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Pelicula, care se va desfășura la București, între 13 și 17 septembrie, va fi dedicată Mexicului, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

0d42df12-4182-4fef-8263-8ca24328a95d

Sursa foto: Pelicula / Facebook

Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină proiecțiile de filme cu demonstrații de dans, mâncare, muzică și expoziții de fotografie.

Proiecția care va deschide festivalul este "Maquinaria Panamericana/Panamerican Machinery", multipremiatul film de debut al regizorului mexican Joaquin del Paso, al cărui fir narativ, plin de umor, se concentrează pe ultima zi de funcționare a unei fabrici din Mexico City.

Filmul va avea două proiecții speciale, în prezența regizorului, care va asista la sesiuni de Q&A cu publicul român. Cu sprijinul Ambasadei Mexicului în România, acesta va fi prezent la București.

Seria manifestărilor care sărbătoresc cultura mexicană va continua cu un eveniment special: expoziția artiștilor de la Clubul Ilustratorilor, cu tema "Fantasticul și realitatea în imaginarul mexican", inspirată de "68 voces. 68 corazones", o serie de scurtmetraje de animație, creată de Gabriela Badillo și narată în limbi indigene mexicane. Animațiile vor fi proiectate în aceeași zi, în cadrul aceluiași eveniment.

Publicul festivalului va putea vedea, pe 16 septembrie, un program de scurtmetraje ce aparțin unor regizori mexicani aflați în ascensiune.

Conținutul programului festivalului este susținut de reprezentanții ambasadelor țărilor din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay, arată sursa citată.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)