Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ 2021: Încep înscrierile online pentru loteria abonamentelor

3
Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalul 'George Enescu' 2021 sunt invitaţi să se înscrie, începând de miercuri, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente înregistrat la ediţiile anterioare ale Festivalului, precum şi a situaţiei excepţionale apărute în urma pandemiei, Artexim, organizatorul Festivalului 'Enescu', împreună cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea să achiziţioneze abonamente.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc între 9 şi 28 iunie, exclusiv online, pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorţi va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12,00, la Ateneul Român, şi se va transmite în direct pe festivalenescu.ro şi eventim.ro.

Tragerea la sorţi se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenţiei umane în algoritmul de selectare a câştigătorului, vânzarea în sistem de loterie oferind şanse egale tuturor celor care vor să achiziţioneze abonamente la festival.

Artexim informează că biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie, la ora 12,00, iar biletele şi abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august.

* Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte şi Recitaluri şi costă 4.900 lei - pentru categoria I şi 3.900 lei - pentru categoria a II-a.

Accesul la Ateneul Român se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, deoarece obiectivul este ca publicul să acopere 70% din capacitatea sălii.

Accesul publicului în Ateneu se va face în baza unui document de identitate, precum şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

- dovadă oficială care atestă vaccinarea anti-SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

- test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului

- dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

- dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

* Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de preţuri:

- categoria VIP - 4.900 lei

- categoria I - 3.900 lei

- categoria a II-a - 2.900 lei

- categoria a III-a - 2.100 lei

- categoria pensionari - 1.500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

* Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele nouă concerte din seria Enescu şi contemporanii.

La categoria I, preţul unui abonament este de 400 lei şi la categoria a II-a - 300 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa maximum 70% din capacitatea sălii: document de identitate, precum şi unul dintre documentele menţionate la accesul la spectacolele de la Ateneul Român.

Aflat la cea de-a 25-a ediţie, Festivalul Internaţional 'George Enescu', care va celebra 140 de ani de la naşterea marelui compozitor, este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie.

Programul artistic va fi susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de patru săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul 'Enescu' 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, pentru a face faţă provocărilor pandemiei, cele 78 de concerte urmând a fi organizate în patru serii:

* Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului)

* Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)

* Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)

* Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium). AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)