‘Filantropica’ de Constanţa. Persoană cu dizabilităţi, folosită pentru cerşetorie în Satul de Vacanţă!

112

'Filantropica' de Constanţa. Persoană cu dizabilităţi, folosită pentru cerşetorie în Satul de Vacanţă!

Lupta pentru combaterea cerşetoriei la malul mării continuă! Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța, dorind combaterea fenomenului pe raza oraşului de la malul mării.

Astfel, duminică, 19 august a.c., lucrătorii instituției au depistat 7 persoane care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, în zona adiacentă unor lăcașe de cult din municipiul Constanța (Biserica Sfântul Ștefan, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Biserica Adormirea Maicii Domnului), dar și în zona de promenadă a Satului de Vacanță.

Echipajele poliției locale au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului în valoare totală de 1.200 lei.

De asemenea, a fost depistată o femeie, de 28 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care a determinat o persoană cu dizabilități fizice și psihice să apeleze la mila trecătorilor din zona Satului de Vacanță.

În acest caz au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării instituției abilitate pentru continuarea cercetărilor în cazul infracțiunii prevăzute de art.214 Codul Penal „ Exploatarea cerșetoriei” şi a fost indisponibilizată suma de 147 de lei.

"Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța : " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor sau solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.", au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.