Finlanda: Încă o persoană eliberată în legătură cu atacul din Turku, doar principalul suspect a mai rămas în închisoare

260

Un bărbat suspectat de implicare într-un atac cu cuțitul, soldat cu doi morți, în centrul orașului finlandez Turku (sud-vest) a fost eliberat, rămânând în arest preventiv doar principalul suspect, au indicat vineri autoritățile, citate de agenția DPA.

fb6fe384-85c1-482a-82b4-da6ed2d4c8a2

Bărbatul pus în libertate are 21 de ani și nu mai este suspectat de implicare în atacul din 18 august, soldat cu moartea a două finlandeze și rănirea altor opt persoane, a precizat poliția.

Principalul suspect, un marocan identificat ca fiind Abderrahman Bouanane (22 de ani), rămâne în arest preventiv.

Bouanane, împușcat în coapsă de poliție la locul atacului, este în spitalul închisorii din Hameenlinnaa, la nord de capitala țării, Helsinki, a declarat agenției DPA un responsabil al Biroului național de investigații, Markus Laine.

Cazul celor două persoane care au murit în atac a fost calificat drept omor cu intenție teroristă, iar al celorlalte opt — tentativă de omor cu intenție teroristă.

Bouanane poate marți, cel mai devreme, să conteste arestul preventiv la un tribunal din Turku.

Markus Laine a precizat că mandatul de arest internațional pentru un alt suspect este încă în vigoare, dar a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu identitatea sau suspiciunile referitoare la persoana respectivă.

La începutul acestei săptămâni, alți doi bărbați, reținuți în baza unor suspiciuni mai slabe de implicare în atacul din Turku, au fost puși de asemenea în libertate și nu mai sunt considerați suspecți. Ei au cooperat cu autoritățile, a mai spus Laine.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)