Florin Cîțu: Populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede

169

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a transmis sâmbătă, 19 martie, că singura măsură care ar urma să crească veniturile reale nete ale tuturor salariaților din România este reducerea contribuțiilor. Liderul PNL a lansat o serie de critici la adresa colegilor de coaliție din PSD, menționând că obiectivul partidului pe care îl conduce este de a se opune „măsurilor populiste care distrug economia”.

Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Președintele PNL susține că reducerea contribuțiilor ar crește veniturile nete ale tuturor salariaților și a respins informațiile potrivit cărora o astfel de măsură ar afecta valoarea viitoarei pensii a angajaților de azi.

Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi”, a precizat fostul premier și ministru al Finanțelor.

Cîțu susține că România se află în situația în de acum doi ani, menționând că există un „șoc neprevăzut” care afectează economia.

Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei”, a explicat liderul PNL.

Totodată, fostul ministru al Finanțelor susține că Guvernele PNL din ultimii ani, din care a făcut parte, au reușit să adopte măsuri care ar fi asigurat „cea mai rapidă revenire a economiei din ultima sută de ani și una dintre cele mai mari creșteri economice din UE”.

Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine RAPID, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a fost concluzia președintelui Senatului.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Florin Cîțu: Populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede apare prima dată în Main News.

Source: New feed