Florin Cîțu: Ucraina trebuie să primească toată susţinerea de care are nevoie

108

Florin Cîțu a transmis vineri, 22 aprilie, un mesaj de solidaritate cu Ucraina, pe contul său de Twitter. În mesaj, președintele Senatului susține că țara vecină ar trebui să primească tot sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra de ofensiva rusă și a câștiga războiul, dar și că Moscova ar trebui izolată din punct de vedere economic. „Opriți comerțul cu Rusia”, a scris Cîțu.

De altfel, același mesaj l-a avut și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care astăzi l-a primit pe omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, la sediul MAE. „Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt convins că îl va câştiga”, a punctat Aurescu. Mai multe detalii, aici.

Totodată, Cîțu a reiterat posibilitatea ca România să se implice în reconstrucția țării bombardate de Federația Rusă: „(…) ar trebui să ne pregătim să ajutăm cu tot ce putem la reconstrucția Ucrainei”.

În context, precizăm că ministrul Afacerilor Externe ucrainean a transmis României, în întâlnirea sa cu premierul Ciucă, invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina, potrivit unui comunicat al Executivului.

În mesajul de pe Twitter, șeful Senatului a evocat și vizita pe care urmează să o facă la Kiev, capitala Ucrainei: „Aștept cu nerăbdare vizita mea iminentă în Ucraina pentru a prezenta sprijinul poporului român în Parlamentul Ucrainei”.

Context

Florin Cîțu a anunțat, la mijlocul lunii aprilie, că va merge într-o vizită oficială la Kiev. Într-o declarație acordată Main News, el a precizat că va merge în țara vecină la invițiativa părții ucrainene.

La scurt timp după, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a transmis că va efectua o vizită la Kiev.

Data în care cei doi ar urma să ajungă în Ucraina este, încă, necunoscută la nivel oficial, deși în spațiul public s-a vehiculat că vizita ar urma să aibă loc pe 27 aprilie.

Totodată, nu este clar cu ce lideri ucraineni se vor întâlni oficialii români.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Florin Cîțu: Ucraina trebuie să primească toată susţinerea de care are nevoie apare prima dată în Main News.

Source: New feed