Florin Cîțu vrea înființarea unui post de comisar european pentru reconstrucția Ucrainei

109

Florin Cîțu cere înființarea unui post de comisar European în România, pentru a coordona împreună cu partea ucraineană reconstrucția țării vecine, se arată într-o postare de pe Facebook a președintelui Senatului de duminică, 1 mai. 

„România, este momentul! Am fost la Kiev. Am văzut în direct efectele războiului și este cazul să ne implicăm mai mult.

România ar trebui să propună oficial Comisiei Europene înființarea unui post special, cu rang de comisar European, pentru a coordona împreună cu partea ucraineană reconstrucția Ucrainei”, a scris Cîțu.

Totodată, președintele Senatului subliniază importanță unei abordări unitare a Uniunii Europene (UE) cu privirea la ajutorarea Ucrainei.

„UE trebuie să vorbească pe o singură voce, atât referitor la ajutoarele pentru Ucraina, dar și la sancțiunile pentru Rusia”, a conchis Cîțu.

Florin Cîţu a făcut miercuri, 27 aprilie, o vizită oficială în Ucraina, unde a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de Volodymyr Zelenskiy.

VEZI ȘI Florin Cîțu, după vizita în Kiev: Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucție a Ucrainei

Cu o zi înainte, o altă delegație a României, formată din premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a deplasat la Kiev, unde a avut o întâlnire cu președintele Volodymyr Zelenskiy și cu premierul Denys Smyhal.

Foto: Twitter/ @r_stefanchuk

Articolul Florin Cîțu vrea înființarea unui post de comisar european pentru reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Main News.

Source: New feed