Foresta, victorie fără strălucire

32

Trupa antrenată de Selim Benachour la câștigat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la CSM Pașcani, cu scorul de 3-1, la finalul unui meci în care “galben-verzii” n-au arătat mare poftă de joc. Foresta și-a asigurat victoria prin golurile marcate de Grumezescu (două) și Rigoni

Foresta și-a păstrat invincibilitatea pe stadionul Areni și după disputarea etapei a XI-a. Fără să strălucească, echipa antrenată de Selim Benachour a bifat a patra victorie stagională pe teren propriu, după ce s-a impus sâmbătă, în fața formației CSM Pașcani, cu scorul de 3-1.

Ultima în clasamentul seriei întâi, gruparea pășcăneană a început dezinvolt meciul, bifând prima ocazie de gol în minutul 10, când George Niga a respins mingea în corner după o lovitură liberă din colțul careului executată de Firan.

Golul a venit la poarta opusă, Foresta reușind să deschidă scorul în minutul 16, prin Rigoni, care a înscris cu un șut din 18 metri, după o respingere slabă a portarului Bargan.

Cu patru schimbări în primul unsprezece față de etapa trecută, “galben-verzii” își puteau dubla avantajul în minutul 27, când Robert Beldiman a scăpat singur, dar a șutat în picioarele portarului advers din interiorul careului.

Contrar cursului jocului, CSM Pașcani a restabilit egalitatea în minutul 36, când Beldiman a atins mingea cu mâna la o centrare,a oaspeților, centralul a dictat penalty, iar Firan a înscris de la punctul cu var pentru 1-1 la pauză.

Anunțat de ocaziile lui Rigoni și Beldiman, care nu au nimerit spațiul porții din afara careului, golul de 2-1 a picat în minutul 68. Rigoni a dat o pasă excelentă pe culoar, iar Grumezescu, introdus pe teren cu opt minute în urmă, a marcat cu un șut plasat pe lângă portarul pășcănenilor.

Cei doi au conlucrat la fel de bine în minutul 90^2, când Grumezescu a stabilit scorul final la 3-1, cu un șut sub bara transversală, după o nouă pasă primită de la Rigoni.

Oaspeții puteau reduce din diferență la ultima fază, dar Niga a respins mingea de sub bară la execuția lui Sinescu.

Foresta: G. Niga – Onofraș, Celeadnic, Nguyen, Ghimp – Seven, Rigoni – Bouadjila, Roman, Beldiman – Martin. Au mai intrat: Artenie, Grumezescu, P. Mateciuc și Ionescu.

Benachour: “Rezultatul este singurul lucru pozitiv”

“Este o victorie pentru care a trebuit să tragem din greu, dar este o victorie. Sunt și fericit și supărat în același timp. Era important să obținem cele trei puncte pentru că nu mai câștigasem de mult timp, dar nu am reușit un joc spectaculos. A fost o stare de încredere în rândul jucătorilor după înfrângerea de la Miroslava. Am făcut și câteva schimbări în formula de start, pentru că am vrut să le dau o șansă și celor care au jucat mai puțin până acum, dar nu vreau să spun cine s-a ridicat și cine nu la nivelul așteptărilor pentru că toată echipa a jucat slab. Nu am câștigat duelurile unu la unu și mingea pe faza a doua, nu am făcut presingul pe care îl vroiam, am greșit pase simple, dar am câștigat. Rezultatul este singurul lucru pozitiv”, a declarat antrenorul Forestei, Selim Benachour.

Tehnicianul “galben-verzilor” a fost surprins și de numărul mic de spectatori prezenți la meciul de sâmbătă, pe un Areni mai pustiu ca niciodată. “Mă așteptam ca tribunele să fie ceva mai pline, dar cred că lipsa spectatorilor a fost cauzată în principal de acea înfrângere cu 0-4 de la Miroslava. Din păcate, lumea nu a venit să ne încurajeze, dar este oarecum normal. Trebuie să ai rezultate dacă vrei să ai spectatori în tribune”, a adăugat Selim Benachour.

În runda următoare, Foresta ar trebui să joace pe terenul Sănătății Darabani, formația care nu s-a prezentat sâmbătă la Focșani. (Dănuț CHIDOVEȚ)