Fostul procuror general venezuelean Luisa Ortega, care a fugit din țară, a sosit în Mexic

223

Fostul procuror general venezuelean Luisa Ortega, care a fugit din țara sa unde, potrivit ei, era victima ''persecuției politice'', a sosit joi în Mexic, noua etapă a ''cruciadei '' sale pe continent împotriva președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro'', relatează AFP.

eb1f2f05-fdfd-4910-b107-d124c52bfe85

''În Mexic, împreună cu procurorul general al republicii Raul Cervantes Andrade, pe cale de a coordona acțiunile luptei împotriva corupției'', a scris vineri dna Ortega pe Twitter, publicând o fotografie în care apare stând alături de magistratul mexican.

Luisa Ortega, o chavistă disidentă, a fost demisă din funcție pe 5 august de către toată noua Adunare Constituantă venezueleană înființată la inițiativa lui Maduro.

Soțul dnei Ortega, deputatul German Ferrer, este acuzat de corupție de către Caracas și risca să fie arestat după ce Adunarea Constituantă l-a privat de imunitatea sa parlamentară.

Cei doi au părăsit țara refugiindu-se în Columbia, unde ea a sosit la mijlocul lunii august, înainte de a merge în Brazilia și Costa Rica pentru a prezenta dovezi împotriva șefului statului venezuelean și de a căuta sprijin.

La Caracas, succesorul său, Tarek William Saab, a acuzat-o joi, într-o conferință de presă, pe dna Ortega că a acoperit o deturnare de fonduri de 200 milioane de dolari în legătură cu un contract petrolier refuzând să deschidă o anchetă în acest caz.

AGERPRES/(As — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)