Fotbal: Costeşin (U Craiova) – E cel mai echilibrat meci, dar se putea şi mai rău decât Iaşi

59
Directorul sportiv al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Ovidiu Costeşin, a declarat, luni, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României, că întâlnirea cu CSM Poli Iaşi este cel mai echilibrat meci al acestei faze a competiţiei, dar a precizat că formaţia sa putea să aibă un adversar şi mai dificil.

"Ţinând cont de adversar, cred că e cel mai echilibrat joc din sferturile de finală. Cred că se putea să picăm şi mai bine, dar se putea şi mai rău. Acum ne aşteaptă şi o deplasare lungă. Noi ne doream să jucăm cu FCSB, pentru că este cel mai puternic adversar rămas în competiţie şi am fi avut ocazia să jucăm la Craiova meciul. Decât să jucăm cu FCSB în finală pe Arena Naţională, ar fi fost mai uşor să jucăm pe 'Ion Oblemenco'. Am fi scăpat de ei în cazul în care i-am fi eliminat. Dar, după cum am spus, se putea şi mai rău decât Iaşi. Adică se putea să avem o deplasare la Sfântu Gheorghe, unde era chiar mai dificil decât la Iaşi. Dar asta e, dacă vrem să câştigăm Cupa trebuie să învingem toate echipele. Are mai puţină importanţă cu cine am căzut acum în Cupă", a afirmat el.

"Cupa României şi campionatul rămân obiectivele noastre. În campionat, mai ales după ultimele două rezultate, avem şanse, suntem acolo. Continuăm să luptăm pe ambele fronturi", a adăugat directorul sportiv al clubului oltean.

Ovidiu Costeşin susţine că portarul Mirko Pigliacelli s-a împăcat definitiv cu o parte dintre suporterii Universităţii Craiova după evoluţia foarte bună din victoria de duminică seara cu FC Viitorul (scor 2-1). "După meciul de aseară nu mai are ce să se întâmple cu el. Cei din galerie, în majoritate, l-au aclamat aseară, aşa că nu se mai poate întâmpla nimic. Probabil că evoluţia lui de aseară a fost evenimentul de care mai era nevoie ca să se împace definitiv cu suporterii", a precizat Costeşin.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României formaţia CSM Poli Iaşi, conform tragerii la sorţi care a avut loc, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Celelalte partide din această fază a competiţiei sunt: Academica Clinceni - Dinamo Bucureşti, FC Hermannstadt - FCSB şi Petrolul Ploieşti - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Partidele se vor desfăşura într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent, în perioada 3-5 martie.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)