Fotbal: Dănuţ Lupu – Cel mai dureros pentru Dinamo a fost că a învins-o nişte copii

26
Fostul fotbalist al echipei Dinamo, Dănuţ Lupu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că durerea cea mai mare pentru formaţia pregătită de Adrian Mihalcea a fost înfrângerea în faţa unor "copii", la FCSB evoluând joi seara, în meciul câştigat cu 3-0, mai mulţi juniori.

"Normal că am văzut meciul. Un meci, aşa cum ne-au obişnuit derby-urile, în care se poate întâmpla orice. Cel mai dureros pentru Dinamo a fost aseară că i-a bătut nişte copii, nu Steaua (n.r. - FCSB). Nu cred că durerea cea mai mare e că ne-a bătut Steaua (n.r. - FCSB), ci faptul că nişte copii au reuşit aseară să facă o diferenţă cam mare", a declarat Lupu.

El consideră că absenţa unui lider de naţionalitate română, dar şi problemele financiare cu care se confruntă gruparea "alb-roşie" în ultima perioadă au dus la jocul slab al echipei Dinamo.

"Lotul lui Dinamo nu arată rău. Dar jocul e aşa cum e poate din cauza faptului că nu există un lider român în acea formaţie, care să fie ''cocoş''. Poate nu a reuşit nici Mihalcea să-i adune, să fie o echipă unită. S-a văzut şi aseară, sunt cam 2-3 tabere în echipa aia. Şi nu cred că e normal. Până la urma urmei, când ai probleme cu banii, când nu ai o stabilitate şi nu ştii ce îţi oferă ziua de mâine e cam greu să te gândeşti doar la fotbal. Gândeşte-te că sunt 4 luni de când nu îţi iei salariul. Tu îţi iubeşti meseria, te duci, dar la un moment dat nu te mai gândeşti la meseria ta, te gândeşti la ce faci de mâine. Într-adevăr, prin evoluţiile lor pot să plece, dar e o problemă, se joacă în 11. Nu e unul singur. Dacă nu au lider care să-i adune un pic, e cam greu aşa. Dacă fiecare trage în altă parte e mai greu. Nu e uşor să faci parte dintr-un lot în care să ai probleme cu banii, să nu ştii ce faci mâine. Azi se vinde, mâine nu se vinde, vin spaniolii, marocanii, turcii... Să ştii că nu e uşor. Am jucat fotbal şi ştiu ce înseamnă să ai probleme, să nu ai o stabilitate. Au şi ei copii, au rate la bancă, nu e aşa uşor. Dar una peste alta, trebuiau să facă ceva să nu ajungă în situaţia asta. Dar, repet, neavând un lider e mai greu", a mai spus Dănuţ Lupu.

Echipa de fotbal FCSB a învins cu scorul de 3-0 (1-0) formaţia Dinamo într-o partidă disputată, joi seara, pe Stadionul Dinamo din Capitală, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Manşa retur a acestei semifinale se va disputa la 8 iulie, ora urmând să fie stabilită de deţinătorii drepturilor TV şi Federaţia Română de Fotbal.

Partida s-a disputat fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, emis la 1 iunie.
AGERPRES/(A - autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Ada Vîlceanu)