Fotbal: Gold Cup 2017 – Mexicul, ținut în șah de Jamaica

76

Selecționata Mexicului, deținătoarea trofeului, a terminat la egalitate, 0-0, partida cu reprezentativa Jamaicăi, disputată joi seara la Denver (Colorado), în cadrul Grupei C a Gold Gup, competiția fanion a Confederației de fotbal din America de Nord, Centrală și Caraibe (CONCACAF), găzduită de Statele Unite.

de57b75a-9183-4e00-9b28-dc514a833eb0

Fără vedetele sale, neconvocate pentru acest turneu, dar și în absența selecționerului Juan Carlos Osorio, suspendat 6 meciuri de FIFA după eliminarea sa din timpul Cupei Confederațiilor, Mexicul nu a reușit să convingă în jocul cu "Reggae Boyz", o reeditare a finalei Gold Cup din 2015, câștigată cu 3-1 de mexicani.

Jamaicanii puteau chiar câștiga meciul de pe arena Sports Autorithy Field din Denver, la care au asistat 49.121 spectatori, dacă Oniel Fisher și Darren Mattock ar fi fost mai preciși în execuții, în prima repriză. Cea mai mare ocazie a partidei i-a aparținut, însă, mexicanului Erick Torres, care l-a pus la grea încercare pe portarul jamaican, în minutul 23, când a trimis balonul cu capul spre poartă, punându-l la grea încercare pe goalkeeper-ul jamaican.

În cealaltă întâlnire din Grupa C programată joi la Denver, El Salvador a dispus cu 2-0 de Curacao, prin două goluri marcate într-un interval de trei minute, de Gerson Mayen (min.21) și Rodolfo Zelaya (min.24)

Mexicul rămâne lider al grupei, cu 4 puncte, la egalitate cu Jamaica, care are însă un golaveraj inferior, cele două fiind urmate de El Salvador — 3 puncte și Curacao — 0 puncte.

Competiția continuă vineri cu ultimele meciuri din Grupa A: Costa Rica — Guyana Franceză și Canada — Honduras, ambele programate pe Toyota Stadium din Frisco (Texas).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)