Fotbal: Petrosian (Armenia) – Am făcut multe schimbări după înfrângerea în fața României de la Erevan, am încredere în jocul nostru

214

Antrenorul reprezentativei de fotbal a Armenia, Artur Petrosian, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că la echipa sa au avut loc multe schimbări după meciul pierdut cu 0-5 anul trecut, la Erevan, în fața României, precizând că are încredere în jocul elevilor săi în partida de la București de vineri.

b7312ee5-f809-4195-95d3-73e0ef831913

"Am încredere în jocul nostru că ne va aduce un rezultat bun în partida de mâine cu România. La echipa noastră au avut loc foarte multe schimbări după meciul pierdut la Erevan cu 0-5 în fața României. Am încercat să transformăm în bine foarte multe lucruri și sunt sigur că ideile pe care le vom pune în practică ne vor aduce un rezultat pozitiv. Jucătorii sunt pregătiți 100 la sută și cred că mâine vom avea parte de un meci foarte interesant. Echipa ca întreg este cel mai periculos jucător al României. Sincer să fiu, la începutul preliminariilor nu mă așteptam ca România să aibă în acest moment același număr de puncte ca noi", a spus selecționerul armean.

În vârstă de 45 de ani, Petrosian a explicat că obiectivul său nu este calificarea la CM 2018. "A fost un meci diferit la Erevan cu România. Am avut atunci un jucător eliminat și s-a dat un penalty împotriva noastră încă de la începutul partidei, iar apoi ne-a fost dificil să mai revenim în joc. Dar de atunci lucrurile s-au schimbat. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare partidă. Noi nu avem obiectivul de a ne califica în această campanie. Ne propunem să ne dezvoltăm pas cu pas", a adăugat el.

Întrebat dacă România are un jucător de nivelul mijlocașului armean Henrih Mhitarian de la Manchester United, selecționerul a răspuns: "Trebuie să fiu sincer și să spun că nu cred că România are în momentul de față un jucător de nivelul lui Mhitarian. Dar să nu credeți că nu cunosc jucătorii români. Știu că România are jucători buni, cu potențial, însă niciunul dintre ei nu este în acest moment la nivelul lui".

Prezent la conferința de presă, fundașul armean Hovhannes Hambardzumian (26 de ani) a afirmat că este optimist în șansele echipei sale de a obține un rezultat pozitiv la București. "Atmosfera la echipă este foarte bună și sper că vom obține un rezultat pozitiv în meciul de mâine. România are un joc bun și o apreciez ca echipă", a adăugat Hambardzumian.

Echipa națională a României se află în aceste zile în cantonament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia unde se pregătește pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru din preliminariile Cupei Mondiale 2018 din Rusia. România întâlnește Armenia, vineri, 1 septembrie, de la ora 21,45, pe Arena Națională. Cea de-a doua partidă, cu Muntenegru, este programată în deplasare, la Podgorica, în 4 septembrie, tot de la ora 21,45.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)