FOTO | Parlamentarii au picat testul la distanţare fizică, în ultima zi de sesiune

22

Parlamentarii nu au reuşit, marţi, în ultima zi de lucru din sesiunea ordinară, să respecte distanţa între ei, aşa cum cer recomandările oficiale. În graba de a pleca spre circumscripţii, aceştia au dorit să scape cât mai repede şi s-au înghesuit să intre să voteze.

În ciuda pregătirilor făcute de forul legislativ pentru a evita aglomerarea, la votul pentru Curtea de Conturi şi CNCD, aleşii nu au respectat regula de a intra, în sală, treptat, în ordine, pe grupuri parlamentare.

Astfel, votul pentru cele două instituţii nu s-a mai ţinut în sala de plen, ci în sala unde au loc, de obicei, şedinţele conducerii Parlamentului. S-a organizat un culoar special, pe care să intre parlamentarii şi s-au instalat recipiente cu soluţie de dezinfectare şi mănuşi, la intrare.

Pentru că se grăbeau să plece, unii dintre parlamentari au decis să aştepte la coadă intrarea în sala de vot.

Mulţi dintre deputaţi şi senatori au stat în grupuri, apropiaţi unii de alţii, au vorbit despre campanie şi despre planurile pentru perioada de vară.

Ce-i drept, aleşii s-au dezinfectat înainte de a vota şi majoritatea a purtat mască de protecţie.

Parlamentarii nu vor pleca, însă, în vacanţă. Atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul au stabilit că vor activa în sesiune extraordinară, în următoarele două săptămâni.