FOTO Republica Moldova a transmis prima parte a chestionarului de aderare la UE: Vrem să aducem Europa la noi acasă

92

Republica Moldova a transmis prima parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat premierul moldovean Natalia Gavrilița vineri, 22 aprilie, într-o postare pe Faccebook.

Natalia Gavrilița a transmis chestionarul ambasadorului UE Jānis Mažeiks, într-o ceremonie care a avut loc astăzi. Ea a punctat că țara vecină este pregitită să meargă „pe calea europeană” și să aducă „Europa la noi acasă”.

„Am făcut încă un pas spre viitorul nostru european, un viitor pe care și l-au dorit cetățenii Republicii Moldova dintotdeauna. Am depus toată munca și efortul ca să demonstrăm Uniunii Europene că suntem gata să trecem dincolo de Acordul de Asociere și Acordul Aprofundat de Liber Schimb, care ne-au adus în ultimii ani beneficii importante.

Suntem gata să mergem mai departe pe calea europeană și vrem să aducem Europa la noi acasă. Aceasta ar însemna nu doar finanțare și infrastructură, ci și o democrație veritabilă, valori europene și încrederea cetățenilor în stat și în instituțiile statului. Pentru aceasta lucrăm și spre aceasta tindem”, a transmis vineri, 22 aprilie, Gavrilița.

Șefa Guvernului de la Chișinău a dat asigurări că se va munci la fel de mult și la a doua parte a chestionarului.

„La acest chestionar a lucrat o echipă mare, pentru a oferi oamenilor o veste bună înaintea sărbătorilor de Paști. Vreau să mulțumesc acestor oameni, pentru care integrarea europeană este un proiect de țară. Cu o deosebită plăcere am transmis acest chestionar domnului ambasador al Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, și l-am asigurat că vom munci cu aceeași abnegație și la a doua parte a chestionarului, care trebuie să fie gata până la mijlocul lunii mai”, se mai arată în postare.

La rândul său, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, le-a mulțumit „tuturor celor care au participat la acest proces de oferire a răspunsurilor, de completare a chestionarului – și aici este efortul Guvernului, efortul Parlamentului, al mai multor instituții subordonate Guvernului, dar și al societății civile. A fost un efort care merită toată aprecierea”.

„Nu ne oprim aici, pentru că între timp a venit un alt chestionar, mai voluminos, la care va trebui de răspuns. Și aici, îndemnul meu pentru autorități, pentru funcționarii publici în general, este să muncim mai mult, să muncim mai bine decât până acum.

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații, este lumina de la capătul tunelului, de care avem nevoie cu toții. Și pentru asta trebuie să muncim, pentru asta trebuie să ne angajăm în acest efort, un efort al întregii societăți și contăm pe contribuția tuturor.

Uniunea Europeană este, în primul rând, un proiect al păcii. Uniunea Europeană este un proiect al bunăstării, al democrației, al prosperității. Republica Moldova este o țară mică și vulnerabilă. Republica Moldova va fi în siguranță în familia Uniunii Europene. În această familie putem să oferim cetățenilor noștri mai multă siguranță. În această familie putem să le oferim cetățenilor noștri democrație consolidată, oportunități economice și bunăstare”, a mai transmis Maia Sandu.

Foto: Facebook/ Natalia Gavrilița

Articolul FOTO Republica Moldova a transmis prima parte a chestionarului de aderare la UE: Vrem să aducem Europa la noi acasă apare prima dată în Main News.

Source: New feed