FRTS l-a numit antrenor federal pe suceveanul Ştefan Buiucliu

44

Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Tir Sportiv, Sorin Babii, după Adunarea Generală de joi

Suceveanul Ştefan Buiucliu a fost numit antrenor federal în cadrul Federației Române de Tir Sportiv. Anunțul a fost făcut de Sorin Babii, care a câștigat, joi, alegerile la președinția FRTS, el primind votul membrilor afiliați prezenți la Adunarea Generală pentru cel de-al treilea său mandat. Babii, care va conduce federația încă patru ani, a câștigat alegerile cu 30 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Lucia Mihalache (51 de ani), fosta sportivă în proba de skeet, a primit 26 din sufragii.

Cei 56 de membri afilițiați prezenți au ales prin vot și vicepreședintele Federației Române de Tir Sportiv, postul urmând să fie ocupat de Eugen Dima. Pentru această funcție mai candidaseră Daniela Cohanciuc și Maricel Popa.

De asemenea, tot joi au fost aleși cei șapte membri ai Biroului Federal după cum urmează: Petrea Vîlcu, Florin Marcu, Valeriu Bolgiu, Marius Vasile, ștefan Olteanu, Cristina Bălan și Olimpiu Marin.

Sorin Babii a declarat pentru AGERPRES la finalul Adunării Generale că nu a fost în competiție cu Lucia Mihalache și cu propria persoană. “În primul rând nu a fost o luptă, ci o competiție astăzi. și pot să spun că nu a fost o competiție cu doamna Mihalache, a fost o competiție cu mine în care a trebuit să găsesc resursele să îi conving pe membrii afiliați să îmi acorde încă un mandat la conducerea federației. Pentru mine a fost o lună și jumătate de mare încordare. Eu sunt obișnuit cu competiții în care am competitori puternici, așa a fost de fiecare dată pe poligon, și cu siguranță experiența de sportiv m-a ajutat astăzi”, a spus Babii.

“Orice om are o mare calitate și un mare defect. Marea mea calitate este că îmi propun lucruri mărețe, ambițioase, care chiar dacă nu le reușesc în primă fază, le duc în cele din urmă la bun sfârșit. Iar marele meu defect este că am mare încredere în oameni. Iar în ultima perioadă am avut parte de multe dezamăgiri din punctul acesta de vedere”, a adăugat președintele.

Acesta a menționat că secretar general va fi Titu Vlădoianu.

Sorin Babii: “Voi restructura din temelii federația, la Tokyo dorim să calificăm două sportive”

Sorin Babii, care a câștigat, joi, alegerile pentru președinția Federației Române de Tir Sportiv, a declarat că în noul mandat are ca obiective restructurarea din temelii a federației, precum și calificarea a doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. “Eu am spus membrilor afiliați că este nevoie de o schimbare profundă și o voi face. Va fi mult de muncă, va trebui să construiesc o nouă echipă. Pentru că din fostul Birou Federal se mai regăsesc acum doar 3 membri. Voi restructura din temelii această federație. Pentru că avem nevoie de compartimente noi, de o împărțire mai judicioasă a resurselor umane. Asta pentru a fi siguri că drumul către performanță este susținut de o organizare solidă și corectă, care să ne permită să folosim în mod eficient toate resursele de care dispunem. Îmi propun în primul rând să duc la bun sfârșit anumite aspecte începute în doilea meu mandat la conducerea Federației Române de Tir Sportiv”, a afirmat, joi, Babii.

“În plan sportiv, bineînțeles că toate gândurile zboară la Tokyo, gazda noii ediții a Jocurilor Olimpice. Dar să nu vorbim acum de medalii, ci de calificări, pentru că nu e bine niciodată să pui carul înaintea boilor. Iar eu spun că dacă vom reuși calificarea a doi sportivi la Tokyo va fi foarte bine. Dacă vom reuși să ducem 3 ar fi minunat. Să vorbesc de 4 sportivi calificați la Jocurile Olimpice ar fi însă o inconștiență din partea mea. Ca nume, în primul rând ne gândim la Laura Coman, care se află într-o poziție foarte favorabilă. Apoi la Alin Moldoveanu. Dar nu numai ei, mai sunt și cei mai tineri precum Vlad Ghețu și Dragomir Iordache”, a adăugat președintele.