Gabriela Firea: Am admirat-o întotdeauna pe Zoe Petre pentru probitatea morală de care a dat dovadă

240

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis condoleanțe familiei, după moartea fostului consilier prezidențial Zoe Petre, adăugând că a admirat-o pentru probitatea morală de care a dat dovadă și pentru profesionalismul său.

e6a56d38-d9f7-4dae-8d7d-d4237fc4257a

"Am avut privilegiul s-o cunosc pe Doamna Zoe Petre ca profesor, apoi am colaborat în anul 2000, Domnia sa în calitate de consilier prezidențial și eu de purtător de cuvânt al guvernului Isărescu, iar în anii care au urmat am avut-o invitată de nenumărate ori în emisiunile pe care le realizam la Antena 3. Am admirat-o întotdeauna pentru probitatea morală de care a dat dovadă, pentru profesionalismul său, pentru modul decent, dar ferm în care își argumenta punctele de vedere. Un om cum, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini în spațiul public românesc. O pierdere cu atât mai mare pentru noi toți. Rămas bun, distinsă doamnă și Dumnezeu să vă aibă în pază! Sincere condoleanțe familiei!", a precizat Firea, într-o postare pe Facebook.

Zoe Petre, fost consilier prezidențial, a încetat din viață vineri dimineață. Zoe Petre era internată de mai multă vreme la Spitalul Elias.

La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al președintelui Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. A îndeplinit această funcție până la data de 21 decembrie 2000.

AGERPRES/(AS — autor: Irinela Vișan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)