Gabriela Firea, după acuzațiile lui Nicușor Dan: Nu cunoaște legea, deși vrea să devină primar general

130

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat după ce a fost acuzată de Nicușor Dan că nu a deschis nicio grădiniță în patru ani de mandat și a precizat că acesta, deși vrea să fie primar al Bucureștiului, nu cunoaște legea.

”Cu grija pentru sanatatea copiilor, am mai deschis si azi crese si gradinite sociale, unele dintre ele inauguratr chiar de echipa noastra, in ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheati si educati, cat sunt parintii la serviciu.
Ii felicit pe toti primarii de sectoare pentru stradania de a creste numarul de locuri in crese si gradinite, in ultimii ani. S-au facut eforturi sustinute, in ciuda bugetelor mici.

Prin lege, asa cum sanatatea din oras este o sarcina a primarului general, educatia este o competenta a primarilor de sectoare.

Primaria Capitalei, prin Directia de asistenta socoala, se ocupa doar de cresterea numarului de locuri in cresele si gradinitele sociale, adica dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim in completarea eforturilor primariilor de sector care au, legal, aceasta responsabilitate.

Si in aceasta vara lucram intens pentru deschiderea a 3 crese si gradinite sociale, in sectoarele 2,5 si 6.

Fac aceste precizari pentru ca, fara sa cunoasca legea, desi vrea sa devina primar general, un candidat m-a acuzat ca nu am deschis nicio gradinita noua, in ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atributii sunt la sectoare, dar si eu, in completare, am deschis crese si gradinite sociale.

Este ca si cum ar fi acuzat primarul general de starea curateniei in oras, cata vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat catre cele 6 primarii de sector, conform legii”, scrie Gabriela Firea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Gabriela Firea, după acuzațiile lui Nicușor Dan: Nu cunoaște legea, deși vrea să devină primar general apare prima dată în Main News.

Source: New feed