Gala MTV Video Music Awards va avea loc la New York pe 12 septembrie

6
Gala MTV Video Music Awards (MTV VMA), care recompensează cele mai bune videoclipuri muzicale ale anului, va avea loc pe 12 septembrie la New York, au anunţat marţi reprezentanţii postului MTV, dând astfel un nou semnal ce marchează reluarea activităţilor cultural-artistice în metropola americană, informează AFP.

MTV nu a anunţat deocamdată numele artiştilor care vor participa la acest eveniment, care va fi organizat la Barclays Center din Brooklyn, cu spectatori.

Anul trecut, postul american a anunţat iniţial organizarea ediţiei din 2020 în format clasic în Brooklyn, înainte de a reveni asupra deciziei şi de a organiza o ceremonie fără public şi descentralizată, ce a inclus doar secvenţe muzicale înregistrate în avans în mai multe spaţii din New York.

Lansată în 1984 la New York, gala MTV VMA a fost organizată apoi în mod alternativ între "capitala culturală" a Statelor Unite şi Los Angeles. În 2019, ceremonia a avut loc în oraşul Newark din statul New Jersey, iar evenimentul din 2018 s-a desfăşurat la New York.

Perioada de eligibilitate pentru videoclipurile propuse la nominalizare este iulie 2020 - iunie 2021. Anul trecut, Lady Gaga s-a clasat pe primul loc în clasamentul artiştilor cu cele mai multe victorii la acea ediţie, obţinând cinci premii. Trofeele MTV VMA sunt realizate sub forma unor astronauţi care ţin într-o mână un drapel cu logoul postului MTV.

Tot marţi, administratorii de la Madison Square Garden au anunţat că vor organiza pe 20 iunie primul concert cu capacitate de 100% în celebra sală de spectacole newyorkeză de la începutul pandemiei de COVID-19.

Trupa Foo Fighters, actualul grup al muzicianului Dave Grohl, fostul toboşar de la Nirvana, va fi prima formaţie care va redeschide Madison Square Garden, într-o sală care nu va primi decât spectatori vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

"Aşteptăm această zi de peste un an", a declarat Dave Grohl, citat în comunicatul de presă publicat marţi. "Iar Madison Square Garden va simţi acest lucru. New York, pregăteşte-te pentru o noapte lungă în care vom striga şi vom sărbători împreună cei 26 de ani de Foo Fighters", a adăugat rockerul american.

Luni, Bruce Springsteen a anunţat reluarea spectacolului său "Springsteen on Broadway" într-un teatru newyorkez începând din 26 iunie, tot doar pentru spectatori vaccinaţi cu schemă completă. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: Video Music Awards / Facebook