Galaţi: 35 de instantanee surprinse de fotograful Vlad Bâscă, în expoziţia ”Cu apele curate”

15
Un număr de 35 de instantanee surprinse de fotograful Vlad Bâscă într-o tabără de ecologizare din Delta Dunării în 2019 compun expoziţia de fotografie "Cu apele curate", vernisată, miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

"Pe parcursul ecologizării din Delta Dunării, 100 de voluntari au reuşit să strângă cinci tone de deşeuri de pe Insula Sacalin şi de pe plajele comunei Sfântu Gheorghe. Prezent la acţiune, Vlad Bâscă a imortalizat imaginea nefirească pe care o creează deşeurile plastic în mijlocul naturii, iar dincolo de talentul său artistic, descoperim în fotografiile sale un îndemn la responsabilitate şi respect faţă de biodiversitate", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei de cultură.

Manifestarea face parte din programul "Cu apele curate", un apel la implicarea comunităţilor din oraşele dunărene în combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării, program derulat de Asociaţia "Mai Mult Verde" România. Pentru evenimentul de la Galaţi, muzeul a primit sprijinul Asociaţiei "Grow Up" Galaţi.

Proiectul "Cu apele curate" vizează atât poluarea istorică, prin acţiuni de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât şi măsuri de prevenire şi combatere a deversărilor viitoare. Pentru a lupta cu un debit de 4,2 tone/zi de deşeuri, sunt necesare acţiuni extinse, şi menţinute pe un termen lung, în tot bazinul Dunării şi al afluenţilor săi, atât în România cât şi în ţările riverane. AGERPRES/(AS-autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi