Galaţi: Combinatul siderurgic şi Universitatea ”Dunărea de Jos” au început acţiunile pentru crearea Academiei Liberty – Greensteel

55
Combinatul siderurgic şi Universitatea "Dunărea de Jos", ambele din Galaţi, au început acţiunile pentru crearea Academiei Liberty-Greensteel, după ce în luna iunie a fost semnat un protocol în acest sens, a anunţat, miercuri, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, cei doi parteneri au preliminat un prim set de iniţiative de colaborare atât în cercetare ştiinţifică aplicată, cât şi pe plan educaţional, în urma unei vizite şi a unei discuţii detaliate care au avut loc la sediul instituţiei de învăţământ superior.

O delegaţie extinsă a combinatului a vizitat numeroase laboratoare şi puncte de micro-producţie ale universităţii şi a explorat, alături de profesori şi de cercetători, posibile domenii de interes comun din zone tehnice cum ar fi robotică, automatizări, inginerie electrică, sudură şi tăieri cu plasmă, protecţie la coroziune, nano-tehnologii, protecţia mediului, materiale polimerice şi injectabile.

În cadrul unei conferinţe de lucru cu conducerile facultăţilor tehnice s-au avansat posibile aplicaţii ale unor studii şi cercetări tehnice, cu aplicabilitate în procese ale combinatului.

De asemenea, s-a discutat şi despre o întărire a schimbului de date privind profilul de pregătire academică, în vederea apropierii acestuia de necesităţile industriei şi ale producătorului gălăţean de oţel.

"Din discuţiile purtate, au rezultat numeroase idei asupra cărora să se aplece experţii noştri şi cei ai universităţii. Sunt deja câţiva ani de când, prin intermediul programului nostru de Internship-Şcoală de Vară, burse, sesiuni tematice-, am creat o primă punte către sistemul educaţional, dar acum este momentul să facem mai mult", a declarat directorul combinatului, Bogdan Grecu.

În context, rectorul universităţii, Lucian Georgescu, a afirmat că "suntem convinşi că putem să dezvoltăm nişte tematici de interes comun, în funcţie de priorităţile fiecărei instituţii, astfel încât să reuşim să materializăm acest demers şi să facem posibil transferul de know-how în ambele direcţii. Noi avem de învăţat de la mediul economico - social, pe de o parte, iar pe de altă parte, putem să transferăm experienţa şi competenţele noastre către combinat".

Combinatul siderurgic şi Universitatea "Dunărea de Jos" au semnat în iunie un protocol de colaborare denumit Academia Liberty - Greensteel, cu scopul de a încuraja mai mulţi tineri specialişti să intre în industria oţelului, pentru a ajuta la dezvoltarea metodelor de producţie durabile, dar şi pentru întărirea relaţiilor în domenii ca cercetarea ştiinţifică şi educaţia. AGERPRES/(AS - autor: Dan Paic, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)