Galaţi: Program special la Observatorul Astronomic pentru eclipsa parţială de Lună

20
Observatorul Astronomic din cadrul Complexului de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschis publicului, în noaptea de marţi spre miercuri, în intervalul orar 21,30 - 3,30, pentru a vedea eclipsa parţială de Lună, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al muzeului.

Potrivit sursei citate, Observatorul astronomic şi Terasa de observaţii astronomice din cadrul muzeului gălăţean sunt pregătite să-i întâmpine pe iubitorii de astronomie cu toate echipamentele specifice din dotare. Pe lângă observarea eclipsei parţiale de Lună, publicul este aşteptat să privească prin telescop meteori, planete, stele duble.

De asemenea, în Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic, publicul va putea viziona filme documentare de astronomie.

Observaţiile astronomice se vor anula dacă starea vremii nu va fi favorabilă. Preţul biletului de acces la Observator este de 3 lei/persoană, iar intrarea se va face doar pe poarta dinspre Trecere bac.

Eclipsa parţială de Lună, vizibilă şi de pe teritoriul României, va avea loc în noaptea de 16 spre 17 iulie. Fenomenul astronomic va începe pe 16 iulie, la ora 23h 01m 43s, şi se va termina pe 17 iulie, la ora 01h 59m 39s, maximul eclipsei fiind la ora 00h 30m 44s.

Eclipsa va fi vizibilă din Europa, Africa, America de Sud, Asia şi Australia. Intrarea Lunii în penumbră se va produce la 21h 43m 53s, iar ieşirea din penumbră va avea loc la 03h 17m 36s. AGERPRES/(AS - autor: Dan Paic, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Planetariul şi Observatorul astronomic Galaţi/Facebook