Garda de Coastă îşi repară maşinile la o firmă abonată la contractele cu statul

178

Înţelegeri de 5,5 milioane de euro în ultimii ani

Garda de Coastă îşi repară maşinile la o firmă abonată la contractele cu statul

Garda de Coastă îşi repară maşinile din dotare la una din firmele abonate la contracte cu instituţii de stat din Constanţa. Societatea în discuţie a dat acum marea lovitură, contractul primit de la Poliţia de Frontieră fiind de două ori mai mare decât întreaga cifră de afaceri realizată în 2016. În ultimii ani, firma a semnat înşelegeri cu statul în valoare de circa 5,5 milioane de euro.

Garda de Coastă a atribuit pe 09.08.2017 un contract pentru servicii de reparaţii şi revizie tehnică pentru maşinile din dotare, aflate în structurile sale din judeţele Constanţa şi Tulcea. Valoarea totală a contractului este de 6.299.703, 52 lei, fără TVA, câştigătoarea ambelor loturi scoase la licitaţie fiind Europarts Services SRL.

Pentru reparaţiile făcute la maşinile Gărzii din Constanţa firma va încasa 2.981.703,52 lei, 15% din înţelegere fiind subcontractată către Moment Travel SRL, iar 1% către Mir Service SRL. De asemenea, Europarts Services SRL va primi 3.318.000 lei pentru reparaţia maşinilor din Tulcea ale Gărzii de Coastă. Firma a dat lovitura cu acest contract, mai mult decât dublul tuturor afacerilor derulate pe parcursul anului 2016.

Europarts Services SRL este deţinută de Violeta Cerchia, Ştefan Dragoş Vasilescu şi Ioana Ilarion Cătălin, care este şi administratorul firmei. Societatea are ca domeniu de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 3.093.287 lei şi un profit net de 52.611 lei, cu 21 angajaţi, precum şi datorii de 1.206.022 lei. Europarts Services SRL nu se află la primul contract cu statul, dar acesta este cel mai mare primit vreodată.

Al doilea cel mai important a fost cel semnat în februarie 2013 cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, în valoare de aproape trei milioane de lei. De altfel, Serviciul de Ambulanţă este şi principalul client al Europarts Services, care a primit de-a lungul timpului aproape 40 de contracte de la instituţii de stat, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Printre cei care au mai atribuit contracte acestei firme sunt Enel Distribuţie Banat, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Garda Financiară ş.a. Revenind la contractul de 1,4 milioane de euro primit acum de la Garda de Coastă, trebuie menţionat faptul că Moment Travel SRL, firma căreia i-a subcontractat 15% din servicii, este deţinută de Semira Omer.

Rocsana CRISTEA