GĂSELNIŢĂ! Kaufland vrea să monteze un CORT cu salamuri, brânzeturi şi chiloţi în Mamaia Nord!

39

Compania vrea să testeze piaţa! Pentru unii agenţi economici ar însemna să le ia pâinea de la gură

GĂSELNIŢĂ! Kaufland vrea să monteze un CORT cu salamuri, brânzeturi şi chiloţi în Mamaia Nord!

Kaufland a depus un memoriu de prezentare în atenţia autorităţilor competente,în vederea amplasării unei construcții provizorii de tip cort în zona Mamaia Nord, pe un termen de 365 de zile. Societatea dorește ca acest cort să aibă funcțiunea de spațiu comercial, pentru vânzarea și desfacerea mărfurilor alimentare și nealimentare, respectiv coacerea și comercializarea produselor de panificație și patiserie.

Kaufland speculează astfel puterea de cumpărare a românului, adică pare a se ghida după exemplele de anii trecuţi, când mai mulţi hotelieri se plângeau că, în afară de cazare, turiştii preferă să-şi cumpere pâine şi salam de la magazin şi să mănânce în camere ori să ia cu asalt „împinge-tava”, unde se ştie că este mai ieftin în comparaţie cu restaurantele de lux şi fiţe, unde plăteşti şi pătrunjelul din farfurie.

Revenind la documentul depus de Kaufland, coompania precizează că scopul acestei investiții este acela de a testa potențialul investiției de acest tip, prin deservirea populației rezidente și a turiștilor cu produse de primă necesitate în condiții de calitate sporită.

Terenul studiat se află în intravilanul orașului Năvodari, în zona Mamaia Nord. Este vorba de un teren de 10.290 metri pătrați. Spațiul de vânzare va fi amenajat într-o construcție ușoară, ce va avea o structură de rezistență realizată din elemente metalice, stâlpi și grinzi, ușor demontabile, construcție de tip cort. De asemenea, vor fi amenajate 112 locuri de parcare, dintre care 5 locuri vor fi rezervate persoanelor cu dizabilități.

Claudia CORBU