George Cosac (CS Dinamo), către handbaliştii bucureşteni – Voi sunteţi adevăraţii campioni

24
Preşedintele CS Dinamo, George Cosac, le-a transmis handbaliştilor dinamovişti că în opinia sa ei sunt adevăraţii campioni ai acestui sezon, în care Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis să nu acorde acest titlu, fiind îngheţat clasamentul din cauza pandemiei de COVID-19.

"În vara anului trecut, după ce am câştigat Supercupa României, am pornit la drum cu gândul de a bate recordul de titluri naţionale consecutive. Niciodată în istorie nu cucerisem cinci campionate în linie. 99% ne realizasem obiectivul, dar a venit pandemia, iar mai apoi diferite interese meschine au anulat efortul unei familii întregi. Pentru că aici nu vorbim doar de echipă, antrenori, conducători, sponsori, parteneri, ci şi de suporteri. Votul Consiliului de Administraţie al FRH de a nu acorda titlul naţional este de neînţeles şi vine în contradicţie cu ceea ce au dorit cluburile din Liga Naţională masculină şi cu ceea ce au decis ţări precum Germania, Franţa, Spania sau Danemarca. De ce li s-a mai cerut părerea conducătorilor de club dacă nu s-a ţinut cont de ea? Vrem să ajungem la nivelul ţărilor majore din handbal, dar numai declarativ. Nu preluăm nimic din ceea ce fac aceste ţări. În final, un mesaj pentru echipă. Voi sunteţi adevăraţii campioni, văzuţi şi admiraţi de întreaga ţară, chiar şi de majoritatea preşedinţilor de club, dar nu şi de o parte din Consiliul de administraţie! Felicitări", a declarat Cosac.

Oficialul CS Dinamo consideră că echipa de handbal masculin a clubului bucureştean a fost cea mai bună din ultimii 10-15 ani: "În primul rând vreau să felicit jucătorii, staff-ul tehnic şi conducerea echipei pentru evoluţia din acest sezon. Dinamo a avut o prestaţie unică în Liga Campionilor, cu 12 meciuri fără înfrângere, iar pe plan intern nu cred că a existat o ediţie de campionat, cel puţin în ultimii 10-15 ani, atât de clar dominată de o echipă. Am avut cel mai valoros lot, în condiţiile unui buget care nu este între primele trei din ţară, cea mai solidă prestaţie, iar echipa noastră a fost apreciată aproape peste tot unde a mers în ţară. Evident, nu toţi ne au la inimă, iar acest lucru l-am resimţit în ultimii ani".

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis ieri, 18 mai închiderea sezonului competiţional 2019-2020, fără acordarea titlului de campioană în Ligile Naţionale (masculin şi feminin).

Conducerea clubului bucureştean consideră că această decizie 'dezavantajează indiscutabil CS Dinamo, care a dominat clar întrecerea masculină'. În momentul întreruperii campionatului, Dinamo, campioana ultimelor patru ediţii, avea cinci puncte în plus faţă de următoarea clasată, un golaveraj de +104 şi un meci mai puţin, iar faţă de locurile 3-5, două meciuri mai puţin şi peste 12 puncte avans.

Decizia în Consiliul de Administraţie a fost luată cu 11 voturi pentru şi 5 contra şi vine în contradicţie cu ceea ce au votat în urmă cu o săptămână conducătorii cluburilor din Liga Naţională şi Divizia A. Interogaţi de conducerea FRH pe 12 mai, prin videoconferinţă, reprezentanţii cluburilor au votat pentru închiderea sezonului cu acordarea de medalii, inclusiv titlul naţional.

De precizat că la şedinţa Consiliului de Administraţie din 18 mai, între cei cinci care au votat pentru acordarea medaliilor s-au aflat reprezentanţii echipelor clasate pe locurile 2 şi 3 în Liga Naţională masculină, respectiv Potaissa Turda şi Minaur Baia Mare.

Dinamo încheie sezonul pe primul loc şi are dreptul de a cere un wild-card pentru Liga Campionilor (locul în European Handball League este asigurat).
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)