George Simion a fost ales președinte al AUR / Mesaje de felicitare ale unor membri ai altor partide extremiste din Europa, difuzate înainte de anunțarea rezultatelor

187

George Simion a fost ales preşedinte al partidului extremist AUR, el primind 784 de voturi la Congresul de duminică al partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi, notează News.ro.

Acesta a ajuns la o înțelegere cu gruparea condusă de Claudiu Târziu și Sorin Lavric, cea cu care s-a contrat în ultimele luni. Claudiu Târziu, a fost ales, pe lista propusă de Simion, pentru funcţia de preşedinte CNC, iar Sorin Lavric a obținut un nou mandat de preşedinte al Senatului AUR.

Simion a fost felicitat de alți extremiști europeni

Mai mulți membri ai altor partide extremiste din Europa i-au transmis mesaje de felicitare lui George Simion, acestea fiind difuzate înainte de anunțarea rezultatului.

Printre aceştia s-a numărat Christine Anderson, europarlamentar din partea partidului Alternativa pentru Germania (AfD). Numele eurodeputatei a fost scris eronat în filmul cu mesajul transmis de aceasta, ea fiind prezentată drept Christine Andersen.

„Aş dori să-l felicit pe dragul meu prieten George Simion pentru realegerea sa ca preşedinte al partidului vostru minunat şi promiţător”, a transmis Anderson.

Şi europarlamentarul italian Carlo Fidanza, reprezentant al formaţii „Fraţii Italiei” a transmis un mesaj video în care spune: „Îi urez succes lui George Simion pentru reînnoirea angajamentului său ca lider al partidului AUR”

În timp ce filmul rula iar delegaţii votau, George Simion se fotografia cu susţinătorii săi. În cadrul Congresului AUR formaţiunea a decis, cu trei abţineri şi niciun vor contra, absorbţia a două formaţiuni politice locale: Partidul Acţiunea Naţională Alba şi Partidul Iniţiativa Otopeniul nostru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul George Simion a fost ales președinte al AUR / Mesaje de felicitare ale unor membri ai altor partide extremiste din Europa, difuzate înainte de anunțarea rezultatelor apare prima dată în Main News.

Source: New feed