Gerald Schweighofer este cel care ar fi achiziţionat de fapt CFR Cluj

493

Până acum, unii români i-au înjurat pe cei de la CFR Cluj pentru că sunt “echipa ungurilor”. Pentru că maghiarul Paszkany Arpad deţinea clubul. Acum, se spune că austriacul Gerald Schweighofer ar fi cumpărat clubul.

Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj, adus cu mandat la DNA

Oficial, acționar majoritar este Marian Băgăcean. Acesta este cel care a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut la CFR Cluj de Arpad Paszkany. În realitate, dezvăluie surse clujene, finanțatorul adevărat ar fi Gerald Schweighofer.

Gerald Schweighofer este mult-hulitul baron al lemnului

Este vorba despre un cetăţean austriac ocupat cu prelucrarea lemnului. Gerald Schweighofer a fost supranumit “Baronul lemnului” de către Ziarul Financiar. Are afaceri și în România. Business-uri care s-au lovit în ultimii ani de opoziția ONG-urilor.

Acestea susțineau că societatea prelucrează lemn tăiat ilegal. Holzindustrie Schweighofer Sebeș ar fi înregistrat doar în 2013 un profit de 100 de milioane de euro! Cât bugetul unei echipe foarte puternice de Champions League.

Gerald Schweighofer ar putea fi mina de bani de care a dat peste noapte românul Băgăcean

Ironia face că acest Marian Băgăcean este lichidator financiar de meserie. El a preluat, în acte, un club de fotbal aflat în insolvenţă. Acum, lichidatorul scoate clubul din insolvenţă şi îl transformă într-o forţă în fotbal.

CFR a plătit cinci milioane de euro pe loc și a ieșit din insolvență. Acum, anunță un buget de 8,5 milioane de euro pentru următorul sezon. Aceasta în condițiile în care drepturile TV înseamnă doar un sfert din suma necesară. Cum au făcut rost clujenii de sumele acestea foarte mari pentru România?

Aceleași surse care vorbesc despre implicarea companiei austriece la CFR susțin că Gerald Schweighofer ar fi interesat și de alte proprietăți ale lui Paszkany. Este vorba despre Hotelul Granata. Aici se mai caza echipa în cantonamentele dinaintea partidelor de pe teren propriu. Dar mai este vizată şi televiziunea Look.

Cum a ajuns Retezatul la Gerald Schweighofer

12.000 de hectare de pământ și cu păduri, aproape tot Masivul Retezat. Asta a primit o bătrână care trăiește acum într-un azil din Viena. Terenuri ce au aparținut Cândeștilor, foștii grofi Kendeffy din Țara Hațegului.

La 85 de ani, femeia vinde compania către grupul Schweighofer. Acesta, ulterior, defrișează 800 de hectare de pădure..Aproape tot Masivul Retezat a ajuns, printr-o retrocedare cu repetiție, în patrimoniul grupului de firme controlate de Gerald Schweighofer.

15% din suprafață, adică aproximativ 800 de hectare, au ajuns la Schweighofer. Aceasta printr-o operațiune comercială, prin care au fost evitate taxele. Compania deja a „tăiat la ras” 40 ha de pădure.

Personajul-cheie, Maria Kendeffy, nora unui grof maghiar

CIM notează că personajul-cheie este Maria Kendeffy, nora unui nobil maghiar ce stăpânea, împreună cu fratele său, peste aproape toată Țara Hațegului. Statul român îi despăgubise, în anii 1930, atât pe socrul femeii, groful Gabor Kendeffy, cât și pe fratele acestuia, Ludovic Kendeffy, după ce, în urma reformei agrare din 1921, le luase o mare parte din proprietăți.

Cu toate acestea, Maria Kendeffy a cerut și a primit – la câteva luni – mii de hectare de pământ în Retezat, în anul 2006, fără ca cineva să verifice în arhive dacă nu cumva acel teren mai fusese plătit o dată.

Direcția Națională Anticorupție a investigat retrocedarea, însă prefectul de atunci al județului Hunedoara, sub semnătura căruia bătrâna din azilul vienez a fost reîmproprietărită, a primit neînceperea urmăririi penale.

Postari Similare Arpad Paszkany, adus cu mandat la DNA VIDEO Arpad Paszkany, omul de afaceri clujean care a dus clubul CFR Cluj în insolvenţă, a Se va desfiinţa clubul de fotbal Steaua București? Laurentiu Reghecampf ar putea deveni, dupa sentinta de luni din Dosarul Valiza, antrenorul echipei CFR Dacă Steaua e campioană prin meciuri trucate, Becali e avantajat de alegeri Patronul clubului Steaua nu se va putea exprima nicicum, indiferent ce minuni și fapte de Spre un campionat compromis De la începutul campionatului, Adrian Porumboiu condamnă neregulile Oțelului Galați și pe ale lui CFR Presa bună pentru domnii Dâncu, Rus şi Pászkány Miza aliantei media Dancu – Rus – Paszkany este proiectul de regionalizare a Romaniei. Armaghedonul CFR-istilor clujeni Aparut in octombrie 2003, Armaghedonul CFR-istilor clujeni era scris de niste insideri care criticau Guvernul Champions League: AS Roma – CFR Cluj 2-1 Reeditarea fabulosului meci de acum doi ani a inceput sub semnul echilibrului, cu foarte multe CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – FC Basel 2-1 • Trei puncte mici, chinuite, pipernicite, mirosind a agatzament de adversar • Am inceput fulminant, FOTBAL – EUROPA LEAGUE: Dinamo, cu Pana si Galata – Steaua, cu Fener si Twente – Clujul, cu PSV si Sparta – Timisoara, cu Ajax si Anderlecht FC Timisoara are viata grea, intr-o grupa extrem de puternica, Grupa A, cu Ajax Amsterdam, FOTBAL – CUPA ROMANIEI: Un suporter a intrat pe teren, in minutul 85, la golul anulat al Timisoarei Un suporter timisorean aproape ca s-a interpus intre jucatorul echipei favorite si minge, in momentul