Germania: 60 de fosti militanti islamisti sirieni au intrat in tara ca refugiati

217

Un numar de 60 de fosti combatanti din militiile islamiste siriene avand legaturi cu reteaua terorista internationala Al-Qaida au intrat in Germania ca refugiati, relateaza sambata saptamanalul german Der Spiegel, care citeaza surse din domeniul securitatii, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

Presupusii fosti militanti au fost membri ai brigazii Awais al-Qurany, o unitate care initial a luptat de partea Armatei Libere Siriene (rebelii sirieni) inainte de a se alatura Frontului al-Nusra, ce avea legaturi cu Al-Qaida.

La 28 iulie 2016, Frontul al-Nusra si-a schimbat numele in Jabhat Fatah al-Sham si a anuntat ca a taiat legaturile cu Al-Qaida.

Publicatia citata sustine ca membrii gruparii ajunsi in Germania au participat la ‘numeroase masacre asupra civililor si soldatilor sirieni capturati’.

In prezent, in Germania se desfasoara anchete impotriva a 25 de fosti luptatori din unitatea respectiva. Alti cel putin 30 de combatanti s-ar afla pe teritoriul Germaniei, potrivit serviciilor secrete din aceasta tara, care au creat o celula speciala pentru a se ocupa de acest caz.