Germania: Martin Schulz afirmă că ‘se va descurca mai bine decât Merkel’ în relația cu Donald Trump

235

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat german (SPD) și principalul adversar al cancelarului Angela Merkel în alegerile legislative din septembrie din Germania, a declarat joi că 'se va descurca mai bine decât dna Merkel' în relațiile cu președintele american Donald Trump, relatează DPA.

feb2d0af-594f-450a-bb93-0e926ee334a4

Într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, Schulz — a cărui formațiune politică este cotată în sondajele de opinie cu 14 până la 18 puncte procentuale sub conservatorii cancelarului Merkel — a afirmat că 'la sfârșitul zilei, bărbații ca Trump au nevoie de declarații clare'.

'Cred că sunt mai bun decât dna Merkel în această privință', a mai spus liderul SPD.

Totodată, Martin Schulz l-a criticat pe Donald Trump spunând că liderul de la Casa Albă 'crede că politica este ringul său de box' și că el reprezintă 'o amenințare pentru țara sa și întreaga lume'.

Schulz a denunțat, de asemenea, 'nepotismul nemilos a lui Trump....plasându-se el și familia sa deasupra legii'.

SPD a reușit să crească în sondaje cu circa 10% la începutul acestui an, după ce fostul președinte al Parlamentului European a fost desemnat lider al formațiunii în locul lui Sigmar Gabriel, care nu se bucura de popularitate, dar euforia nu a ținut mult. Secretarul general al Partidului Social-Democrat, Hubertus Heil, și-a exprimat marți încrederea că, în pofida situației actuale din sondaje a SPD, "ceea ce contează este sprintul final", dând asigurări că partidul este "bine pregătit în acest scop".

Angela Merkel candidează pentru un al patrulea mandat în fruntea guvernului la alegerile din 24 septembrie, la care are șanse să intre pentru prima dată în parlament și formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD, populist și antiimigrație).

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Tudor Martalogu, editor online: Irina Giurgiu)