Gloria Buzău și Bucovina Rădăuți se întâlnesc în derbyul etapei

54

“Mergem la Buzău să ne vindem scump pielea”, a anunțat antrenorul Dorin Goian, înaintea meciului cu Gloria. In alte două jocuri programate astăzi, de la ora 15.00, în cadrul etapei a X-a a Ligii a III-a, Foresta evoluează pe terenul Ştiinței Miroslava, iar Şomuz Fălticeni se deplasează pe terenul celor de la Sănătatea Darabani

Bucovina Rădăuți evoluează as­tăzi, cu începere de la ora 15.00, pe terenul Gloriei Buzău, în derbyul ocupantelor ultimelor două locuri de pe podiumul Seriei I a Ligii a III-a.

Chiar dacă se află în fața celei mai dificile deplasări de la startul actualului sezon, trupa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan pro­mite să-și vândă scump pielea în Crâng.

“Gloria Buzău este ocupanta locului 2 în clasament, la egalitate de puncte cu liderul și evident că pleacă cu prima șansă în meciul de sâmbătă. E o echipă care mar­chează mult, dar sperăm să o contracarăm prin ce ne-am propus în plan defensiv. Va fi greu, dar mer­gem la Buzău să ne vindem scump pielea”, a declarat antre­norul Dorin Goian.

Rădăuțenii au plecat încă de ieri spre Buzău cu un lot în care se regăsește și Ionesi, revenit după o suspendare.

Foresta merge să câștige la Miroslava

Un alt meci interesant de joacă pe stadionul din Uricani, acolo un­de, astăzi, cu începere de la ora 15.00, gazdele de la Ştiința Mi­roslava primesc vizita celor de la Foresta.

Selim Benachour speră ca elevii săi să fie mai inspirați în fața porții, după două etape în care nu au reușit să marcheze.

“Nu va fi ușor la Miroslava, un­de trebuie să luptăm cu aceiași intensitatea și să încercăm să fim mai inspirați pe faza ofensivă. Ne aflăm într-o formă bună, jocul nostru e plăcut ochiului, dar nu am câștigat atât de multe puncte pe câte am fi meritat. Trebuie să recunosc că nu sunt mulțumit de locul 6 pe care îl ocupăm în acest moment. Consider că locul nostru este între primele trei formații ale seriei întâi”, a declarat antrenorul Forestei.

Tehnicianul “galben-ver­zilor” știe cel așteaptă în deplasarea de la Miroslava. “Ştim că nu este un gazon tocmai bun acolo, dar vom încerca să jucăm fotbal. Dacă nu va fi posibil, vom schimba planul din mers. Din ce am văzut, adversarii noștri sunt periculoși în special la fazele fixe. Au trei jucători importanți pe care trebuie să-i anihilăm: vârful de atac și cei doi mij­­­­locași de bandă care îl ali­men­­­­­tează cu centrări. În ceea ce ne privește, sunt convins că vom marca sâmbătă”, a precizat Benachour.

“Am jucat la Miroslava și cred că gazdele vor încerca să beneficieze de statura impozantă a atacantului Alexandru Marin și vor arunca toate baloanele pe acesta. Noi mergem acolo să câștigăm, pentru că nu suntem mulțumiți de locul pe care-l ocupăm în clasament”, a completat căpitanul for­mației sucevene, fundașul Paul Mateciuc.

Foresta nu va putea miza nici astăzi pe Andrei Mateiciuc și Teodor Lungu, amândoi fiind în continuare accidentați.

Fălticenenii speră să lege a doua victorie în campionat

ACS Şomuz Fălticeni caută să obțină primele sale puncte în deplasare, în meciul pe care îl are programat astăzi, de la ora 15.00, pe terenul celor de la Sănătatea Darabani.

“Sperăm să legăm a doua victorie în campionat. E un meci important, între două echipe care se află în aceiași oală în lupta pentru menținerea în Liga a III-a și este o bună ocazie să ne depărtăm de cei Darabani în clasament”, a declarat antrenorul secund al Şomuzului, Iulian Darabă.

Programul etapei a X-a:

CSM Pașcani – CSM Focșani

CSM Râmnicu Sărat – Metalul Buzău

Sporting Liești – KSE Târgu Secuiesc

Ştiința Miroslava – Foresta Suceava

Sănătatea Darabani – Şomuz Fălticeni

Ceahlăul Piatra Neamț – FC Botoșani II

Gloria Buzău – Bucovina Rădăuți

Oțelul Galați – CSM Roman.

(Dănuț CHIDOVEȚ)