Guvern: România și Bulgaria vor coopera în pregătirea mandatelor lor la președinția Consiliului UE

197

Vicepremierul Marcel Ciolacu a discutat joi, la Palatul Victoria, cu ministrul pentru pregătirea președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova, despre oportunitățile de cooperare dintre România și Bulgaria, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

11769ad4-4b21-4244-93f7-85c7de52e480

Potrivit sursei citate, subiectul a fost abordat inclusiv din perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către cele două țări, Bulgaria — în primul semestru al anului 2018, iar România — în primul semestru din 2019.

De asemenea, au fost evocate proiecte pe care cele două țări le pot dezvolta în comun în plan economic și în domeniul energiei și care ar putea fi incluse pe agenda următoarei reuniuni interguvernamentale româno-bulgare programate să aibă loc la Varna, în toamna acestui an.

"Cooperarea dintre România și Bulgaria și buna pregătire pentru preluarea primelor noastre mandate la președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă oportunități importante pentru ambele țări și depinde numai de noi să putem valorifica aceste șanse", a declarat vicepremierul Ciolacu.

La rândul său, Lilyana Pavlova a apreciat faptul că România este foarte activă în pregătirea mandatului său la președinția Consiliului UE.

"Bulgaria este pregătită, la ora actuală, pentru exercitarea acestui mandat și vă asigur de întregul nostru sprijin pentru pregătirea mandatului dumneavoastră", a menționat Lilyana Pavlova.

Ea a mai arătat că o parte dintre prioritățile țării sale vor fi de actualitate și în timpul mandatului României, respectiv Strategia Dunării, perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, următorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene, cu accent pe politica de coeziune, și politica la nivel european în ceea ce privește fenomenul migrației.

La întrevederea de la Palatul Victoria a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)