Guvernul a alocat peste 700 milioane lei din Fondul de rezervă pentru autoritățile locale

69

Guvernul a alocat, în ședința de marți, 25 octombrie, 726,6 milioane lei autorităților locale, pentru plata salariilor, a iluminatului public, salubrității sau a energiei, între altele. Cele mai mari sume le-au primit județele Hunedoara, Mehedinți, Olt, Buzău și Constanța.

Conform Executivului, 3.080 de unități administrativ-teritoriale vor primi bani – 2.781 de comune, 206 orașe, 83 de municipii, 9 consilii județene și Sectorul 6 al Municipiului București.

„Fondurile se alocă pentru finanțarea unor cheltuieli de strictă necesitate, salarii, iluminat public și întreținerea acestuia, salubritate, cofinanțare proiecte europene, asigurarea energiei termice, corecții financiare, cheltuieli de capital, etc, acolo unde administrațiile locale se confruntă cu probleme deosebite e în ceea ce privește asigurarea surselor de finanțare”, a transmis Guvernul.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale.

În topul listei se află județul Hunedoara, cu suma alocată în valoare de 27,8 milioane lei, urmat de Mehedinți (26,6 milioane lei) Olt (25,78) și Buzău (25,7) și Constanța (25,06).

Județul Ilfov a primit nouă milioane de lei de la Guvern. În ceea ce privește Capitala, doar Primăria Sectorului 6 a primit bani, anume 200.000 lei.

Lista cu toate alocările pe județe și localități poate fi consultată aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Guvernul a alocat peste 700 milioane lei din Fondul de rezervă pentru autoritățile locale apare prima dată în Main News.

Source: New feed