Guvernul a decis supraimpozitarea profiturilor companiilor din sectoarele ţiţeiului, gazelor naturale, cărbunelui şi rafinăriile – UPDATE

42

UPDATE: Guvernul a decis impozitarea cu 60% a „extra-profiturillor” companiilor din sectoarele ţiţeiului, gazelor naturale, cărbunelui şi rafinăriile. Baza impozabilă este reprezentată de ceea ce depăşeşte cu peste 20% media profiturilor pe ultimii patru ani.

Știrea inițială: 

Guvernul a pregătit o Ordonanță de urgență prin care va suprataxa producătorii de petrol și gaze naturale dar și rafinăriile care produc carburanți, relatează Economica.net. Primii afectați vor fi marii producători Petrom și Romgaz. Inițiativa va fi analizată de executiv în cadrul ședinței din 28 decembrie.

Potrivit sursei citate, noua „taxă de solidaritate”, se va aplica asupra diferenței de profit din acest an și următorul și profitul mediu al anilor 2018-2021 pentru toate companiile din sectorul petrolului, gazelor și rafinării, dacă profitul din anii 2022 și 2023 va depăși cu 20% media perioadei 2018-2021.

Companiile vor plăti contribuție de solidaritate anul viitor 60% pe diferența dintre profitul acestui an și media profiturilor perioadei 2018-2021 majorată cu 20%.

Ordonanța care ar urma să fie adoptată de executiv transpune un regulament european prin care această suprataxă pe diferența de profit ar urma să se aplice la nivelul UE.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Guvernul a decis supraimpozitarea profiturilor companiilor din sectoarele ţiţeiului, gazelor naturale, cărbunelui şi rafinăriile – UPDATE apare prima dată în Main News.

Source: New feed