Guvernul discută azi prelungirea măsurii compensării preţului la carburanţi

110

Guvernul discută, în ședința de joi, 29 septembrie, prelungirea măsurii compensării preţului la carburanţi cu 50 de bani. Mpsura expiră la sfârșitul lunii, iar Executivul vrea să o prelungească până la sfârșitul anului – cu încă 3 luni. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a menționat că proiectul are toate avizele necesare.

„Este semnată, este avizată, este co-iniţiată de către Ministerul Energiei şi Ministerul de Finanţe, cred că intră mâine (joi – n.red.) în şedinţa de guvern. E o prelungire pentru încă trei luni, până la sfârşitul anului”, a afirmat ministrul Energiei, miercuri seară, la Digi 24.

Oficialul a punctat că dacă proiectul va fi aporbat, acesta va fi publicat înainte de 1 octombrie, astfel încât să nu existe sincope în aplicarea măsurii. Ședința Executivului are loc la ora 17:00.

Amintim că șeful Executivului, Nicolae Ciucă, menționa, la jumătatea lunii septembrie, că „această măsură a funcţionat încă de a doua zi”, după ce Guvernul a luat decizia de a compensa prețul la carburanți.

În același timp, în urmă cu două săptămâni, ministrul Energiei nu estima o creştere foarte mare a preţului la motorină, după cum a afirmat după ședința de guvern de miercuri, 14 septembrie. În opinia sa, prețul nu va trece de 9 lei/litru.

„Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi (miercuri, 14 septembrie – n.red.) de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar, pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum”, sublinia oficialul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Guvernul discută azi prelungirea măsurii compensării preţului la carburanţi apare prima dată în Main News.

Source: New feed