Halle Berry va juca în thrillerul spaţial ”Moonfall”, regizat de Roland Emmerich

21
Actriţa americană Halle Berry va interpreta rolul principal feminin în "Moonfall", un thriller spaţial de proporţii epice regizat de Roland Emmerich, din a cărui distribuţie face parte şi actorul Josh Gad, informează site-ul revistei Variety.

Filmul "Moonfall" descrie o forţă misterioasă care ejectează Luna de pe orbita sa din jurul Terrei, plasând-o pe o traiectorie de coliziune cu Pământul şi ameninţând astfel viitorul omenirii. Un echipaj de astronauţi este trimis într-o ultimă misiune pe suprafaţa Lunii cu scopul de a salva Terra.

Halle Berry va interpreta o fostă astronaută de la NASA devenită administratorul agenţiei spaţiale americane, ale cărei precedente misiuni în spaţiu au dus la descoperirea unor informaţii cheie despre acea coliziune iminentă. Josh Gad va juca rolul unui savant de geniu, care a ajuns la concluzia corectă că Luna "a căzut" pur şi simplu de pe orbita sa.

Roland Emmerich va regiza acest film pe baza unui scenariu pe care l-a scris în colaborare cu Harald Kloser - coscenarist al filmului său "2012" - şi cu Spenser Cohen.

Compania Lionsgate intenţionează să lanseze această peliculă SF în 2021 şi să înceapă producţia în toamna acestui an în oraşul canadian Montreal, cu respectarea unor măsuri de siguranţă ce vor fi implementate din cauza pandemiei de coronavirus.

Roland Emmerich a lansat în toamna anului trecut filmul "Midway", o dramă inspirată din Al Doilea Război Mondial. Acel lungmetraj a obţinut încasări de 141 de milioane de dolari pe plan mondial, însă a fost considerat un eşec de box-office, întrucât bugetul său de producţie a fost de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Cineastul german Roland Emmerich a devenit cunoscut cu o serie de filme în care abundă efectele speciale, precum "Independence Day", "2012", "White House Down" şi "The Day After Tomorrow".

Halle Berry a încheiat de curând filmările de la un proiect care reprezintă debutul ei regizoral, "Bruised", în care interpretează şi rolul principal, cel al unei luptătoare din MMA (arte marţiale mixte). Actriţa americană a putut fi văzută recent pe marile ecrane în filmele "John Wick: Chapter 3 - Parabellum", "Kingsman: The Golden Circle" şi "Kidnap". AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: Halle Berry / Facebook