Handbal: Dedu – Vrem să arătăm că România poate organiza Mondiale şi de seniori dacă vom avea săli

21
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a afirmat, că îşi doreşte o organizare cât mai bună a Campionatului Mondial de handbal feminin U20, de la Bucureşti, pentru a demonstra că România este capabilă să găzduiască şi întreceri de seniori, dacă vor fi construite săli adecvate.

"În momentul de faţă am un optimism rezervat, dar sunt bucuros că lucrurile merg. Nu trebuie să uităm că vor veni 24 de echipe din întreaga lume, vorbim despre anticamera echipelor de senioare. Deja, noi în echipa noastră avem 3-4 componente ale echipei mari. Toţi ştim că handbalul feminin naşte pasiuni şi că o să fie foarte urmărit acest campionat mondial, iar consecinţele nu pot să fie decât bune, promovarea handbalului. Sunt foarte bucuros că vom avea un 'official broadcaster' la absolut toate meciurile, vor fi difuzate la TV şi pe online absolut toate. Sper într-un succes şi este frumos că am fost aleşi şi vrem să arătăm că România şi în cazul în care vom avea şi săli poate organiza un eveniment şi la seniori. Iar această încredere în faţa autorităţilor europene şi mondiale se câştigă şi încercăm să facem un lucru bun", a declarat Dedu într-un interviu postat pe pagina de Facebook a federaţiei.

Oficialul FRH aşteaptă un rezultat bun din partea naţionalei de tineret la această competiţie: "Sincer, aştept şi un succes al echipei României, echipa naţională de tineret are un program de pregătire bine făcut, cu foarte multe meciuri internaţionale, au absolut tot ce le trebuie şi au tot suportul nostru în toate privinţele. Ne dorim să arătăm bine la Campionatul Mondial".

Preşedintele Comisiei de Organizare Competiţii din cadrul IHF, Per Bertelsen, aflat în inspecţie în România, s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite la Sala Polivalentă din Capitală.

"Este o sală frumoasă, poate un pic prea mare pentru această competiţie. Sper că va fi plină când vom începe. Suntem foarte mulţumiţi de această arenă. Nu ne putem gândi acum la amânarea competiţiei, suntem aici să ne facem treaba. Inspecţia se derulează normal, nu ne putem gândi acum că este posibil să nu aibă loc. Sunt sigur că va fi un eveniment bun", a spus oficialul federaţiei internaţionale.

Campionatul Mondial de handbal feminin U20 va avea loc în perioada 1-13 iulie, la Bucureşti, în Sala Polivalentă şi Sala Dinamo.

Naţionala de tineret a României s-a clasat pe locul al 8-lea la precedenta ediţie a Campionatului Mondial. Ultima medalie a ''tricolorelor'' a fost cucerită în 2016, bronz la Campionatul Mondial din Rusia.
AGERPRES (V- autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)