Handbal feminin: Dedu (FRH) – Nu cred că CSM București va câștiga toate meciurile din campionat

233

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că CSM București nu va câștiga toate meciurile din campionatul intern chiar dacă are în acest sezon cea mai bună echipă din istoria sa.

70ae778e-c2be-4398-a108-e1bfcb00a9ad

"CSM București este o echipă foarte importantă pentru federație, pentru handbal și pentru România. Anul trecut am spus că nu sunt convins că va câștiga toate meciurile și chiar a pierdut cu Brăila. Același lucru îl spun și acum, nu cred că CSM București va câștiga toate meciurile din campionat. CSM București are anul acesta cea mai bună echipă pe care a avut-o vreodată. Dar experiența îmi spune că nu e suficient să ai cei mai buni jucători din lume, trebuie să îi faci să joace împreună. Și acesta e un proces care necesită timp. Să dea Dumnezeu să facă o figură frumoasă și să ajungă din nou în Final4-ul Ligii Campionilor. Ceea ce ar fi ceva nemaipomenit, trei ani consecutiv în Final4, ar fi de pe o altă planetă", a spus președintele.

Acesta a menționat că se așteaptă la campionate puternice în următorul sezon, atât la feminin, cât și la masculin. "Eu sunt într-o mare așteptare, sesizez campionate foarte tari la fele, dar și la băieți. S-au făcut investiții destul de mari, iar dorințele echipelor sunt la cel mai înalt nivel. Nu am niciun dubiu că aceste două campionate vor fi foarte puternice. Ceea ce așteptăm noi este ca această combativitate să se înscrie în limitele fair-play-ului. Sunt convins că vor fi meciuri tari și că atenția asupra campionatelor de handbal va crește", a precizat el.

Alexandru Dedu susține că Federația Română de Handbal face eforturi pentru a elimina pe cât posibil greșelile de arbitraj din handbalul românesc. "Discuții legate de arbitraj au fost dintotdeauna și vor mai fi. Nu e nimic nou. Sunt lucruri de pus la punct, noi avem o strategie și sperăm ca încet-încet lucrurile în arbitraj să stea mai bine decât acum. Dar toți oamenii greșesc, erori există și în Liga Campionilor, și la Olimpiadă, important e ca noi să le întâmpinăm. Și noi facem eforturi în privința asta", a adăugat Dedu.

Federația Română de Handbal (FRH) a lansat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, noua identitate de brand a Ligii Naționale de handbal feminin, care începând cu ediția 2017-2018 se va numi Liga Florilor.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Simona Aruștei)