Harghita: Ajutoarele umanitare de urgenţă, acordate în urma incendiului din cartierul Şumuleu, distribuite Primăriei Miercurea Ciuc

7
Ajutoarele umanitare de urgenţă acordate de Guvernul României familiilor sinistrate în urma incendiului din cartierului Şumuleu-Miercurea Ciuc au fost distribuite miercuri primăriei municipiului de către Instituţia Prefectului Judeţului Harghita.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, produsele acordate ca ajutor umanitar de urgenţă constau în alimente şi materiale de strictă necesitate, au o valoare de peste 300.000 de lei şi au fost scoase din rezervele de stat.

În cursul zilei de miercuri, au fost livrate şi predate Instituţiei Prefectului Judeţul Harghita de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Problemelor Speciale 1.386.00 litri de ulei, 140 de kg de zahăr, respectiv făină, 600 de kg de conserve de carne de porc, 402 kg de conserve de pateu de ficat şi 1404 kg de conserve de carne cu legume.

De asemenea, s-au mai primit 277 de paturi, respectiv saltele, câte 544 de cearşafuri de pat, respectiv feţe de perne şi câte 277 de saci de dormit şi pături.

Instituţia Prefectului a mai arătat că alimentele şi materialele de strictă necesitate au fost predate Primăriei Miercurea Ciuc, care le va pune la dispoziţie persoanelor afectate de incendiul din 7 ianuarie 2021.

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins, joia trecută, locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc, aproximativ 260 de persoane afectate, dintre care peste jumătate sunt copii, fiind cazate acum în sala de sport a oraşului.

Locuitorii din Miercurea Ciuc au dat dovadă de o solidaritate exemplară, încă din timpul nopţii în care s-a produs incendiul aducând ajutoare pentru cei afectaţi. AGERPRES/(AS - autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Citește și:

REPORTAJ Impresionant val de solidaritate al locuitorilor din Miercurea Ciuc pentru ajutorarea romilor afectaţi de incendiu