Hong Kong: SUA le cere ”părţilor să se abţină de la orice violenţă”

31
Un înalt responsabil al guvernului american a cerut luni "părţilor să se abţină de la orice violenţă" în Hong Kong, făcând apel în acelaşi timp la respectarea "diferitelor opinii politice", relatează AFP.

"Este în interesul societăţilor atunci când diferitele opinii politice sunt respectate şi se pot exprima liber şi paşnic. SUA le cer tuturor părţilor să se abţină de la orice violenţă", a declarat sub acoperirea anonimatului acest înalt responsabil din administraţia lui Donald Trump.

Preşedintele american a rămas până acum discret privind tulburările din Hong Kong, afirmând că Beijingul "nu are nevoie de sfaturi", deşi a afirmat că manifestanţii sunt "în căutarea democraţiei".

Hong Kong a intrat de la începutul lui iunie în cea mai gravă criză politică de la retrocedarea acestui teritoriu de către Londra, în 1997, notează AFP.

Aeroportul din Hong Kong a luat luni decizia rarisimă de a anula toate zborurile, după ce mii de manifestanţi pro-democraţie au pătruns în terminalul de sosiri, în timp ce Beijingul şi-a înăsprit discursul, afirmând că vede în mişcare "semne de terorism".AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan, editor online: Daniela Juncu)