Iaşi: Elevii îşi pot ridica de joi abonamentele gratuite pentru transportul public

45
Reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi au anunţat că elevii din învăţământul preuniversitar acreditat sau autorizat din municipiul reşedinţă pot călători gratuit cu mijloacele de transport ale companiei.

Elevii îşi pot procura, începând de joi, abonamente gratuite de la tonetele CTP sau prin intermediul aplicaţiei 24pay.

De asemenea, pentru elevi au fost reintroduse în circuit mijloace de transport, autobuze şi tramvaie, care efectuează curse speciale începând de la ora 7,20.

Elevii care călătoresc prin intermediul curselor speciale pot urca în mijloacele de transport dacă poartă mască de protecţie, atât pe gură, cât şi pe nas, vor folosi uşa din spate pentru urcare şi uşa din mijloc pentru coborâre şi dacă, pe culoar, pot păstra distanţa minimă de 1,5 metri, conform indicatoarelor de pe podea.

Cei de la CTP anunţă că este necesar ca aceştia să păstreze distanţa socială şi în staţii şi să folosească transportul public numai dacă temperatura corporală a lor nu depăşeşte 37,3 grade Celsius.

Pentru eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP beneficiarii trebuie să prezinte carnetul de elev, vizat prin ştampilă pe anul în curs, în cazul elevilor domiciliaţi în municipiul Iaşi; adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ care atestă calitatea acestuia de elev înmatriculat la instituţia respectivă, traseul de la unitatea de învăţământ la localitatea de domiciliu şi dreptul de a beneficia de transport gratuit, în cazul elevilor domiciliaţi în afara municipiului Iaşi.

Titlurile de călătorie gratuite pentru elevi pot fi procurate şi prin intermediul aplicaţiei 24pay, începând de vineri, respectând procedura înregistrării prealabile a unităţilor şcolare pe platforma dedicată instituţiilor de învăţământ. AGERPRES / (AS - autor: Daniela Malache, Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)