Iaşi: ONRI va apela la SEAP pentru a încheia contracte de prestări servicii

12
Managerul interimar al Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI), Daniel Florin Şandru, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va apela la Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru a încheia contracte de prestări servicii a unor activităţi care se derulează în cadrul instituţiei.

"Vrem să instaurăm legalitatea (...). Necesităţile instituţionale, cum ar fi cele prin contracte de colaborare, vor fi achiziţionate prin Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP), aşa cum cere legea. De exemplu, avem contract de prestări serviciu ca plasator, vom scoate acest contract la licitaţie prin SEAP. Astfel vom oferi posibilitatea să se înscrie mai mulţi competitori, câştigătorul urmând să lucreze cu ONRI", a declarat managerul Daniel Florin Şandru, care i-a succedat fostului manager Beatrice Rancea.

Andrei Fermeşanu, directorul artistic al ONRI, a declarat la rândul său că prin SEAP nu vor fi scoase contractele ce ţin de partea artistică, ci ale personalului auxiliar.

"Vorbim de garderobier, de recuzitier, costumier. Sunt elemente ce ţin de revenirea la un cadru legal, un cadru firesc", a explicat Andrei Fermeşanu.

Beatrice Rancea este cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare la Opera din Iaşi cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. Ea a fost pusă în urmă cu o lună sub control judiciar, alături de alte 10 persoane. AGERPRES / (A - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)