Iași: Polițist rănit cu sabia în timpul unei intervenții

237

Un polițist a fost rănit cu o sabie în timp ce încerca să aplaneze un conflict între un bărbat și fiul său, semnalat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în zona Ciric.

29f9099d-3469-4499-8287-f68648ae8fd4

"Un bărbat a solicitat ajutor prin serviciul 112 pentru ca fiul său să fie transportat la Spitalul de Psihiatrie Socola, întrucât acesta se manifesta violent. La locuința sa a ajuns un echipaj de poliție", a precizat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul pentru care a fost solicitat ajutor medical are 31 de ani și refuza de mai mult timp să își ia tratamentul.

În momentul în care polițiștii de la Secția 4 au ajuns la domiciliu, era închis în baie. Au încercat să discute cu el, dar a ieșit cu o sabie în mână și l-a tăiat pe unul dintre ei în zona capului.

Polițiștii au solicitat întăriri de la o echipă a Serviciului de Acțiuni Speciale.

Pentru că tânărul îi amenința cu sabia, în timpul intervenției, unul dintre mascați l-a împușcat în picior. Agresorul a fost transportat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași, unde chirurgii i-au scos glonțul. Potrivit medicilor, starea sa este acum stabilă.

Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, a declarat că polițistul a fost rănit ușor și a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, unde i-a fost cusută plaga.

"Pacientul prezenta o plagă de patru centimetri în zona suprasprâncenară. El va rămâne internat pentru supraveghere de specialitate", a arătat Diana Cimpoeșu.

În urma incidentului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au deschis dosar penal pentru ultraj.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)