Iese Andrușcă, intră Laufer! Câștigă Arsene?

63

Dacă se confirmă știrile transpirate din CEX-ul PSD-ului, cariera de ministru a lui Dănuț Andrușcă s-a terminat, cel puțin pe parte economică.

Nu se cunoaște exact dacă și-a atins target-ul stabilit, care era pe la vreo 1,5 miliarde lei, sau presiunea pentru schimbare a fost mult prea mare.

Dispariția lui Andrușcă nu pare a fi foarte dureroasă din punctul de vedere al lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, organizație care l-a aclimatizat pe Ilan Laufer, al cărui nume este vehiculat pentru Ministerul Dezvoltării, locul pașilor pierduți pentru Liviu Dragnea și Sevil Shhaideh, dar și El Dorado-ul fondurilor guvernamentale. Laufer este în cărți acum pentru a ajunge omul care ar trebui, prin alocări bugetare, să-i fidelizeze pe toți baronii locali. Practic, prin această mișcare, Liviu Dragnea mută centrul de influență din zona fostului său prieten și sprijinitor Paul Stănescu către Ionel Arsene și cei care îl sprijină și l-au propulsat în PSD pe fostul manechin Laufer.
Din punctul de vedere al nemțenilor cu sau fără carnet de partid, nimic nou pe frontul de est. Doar încă un ministru cu care se vor semna multe contracte.

Facerile și desfacerile de la PSD le puteți urmări live text pe Hotnews, aici. (V.B.)