În Floreşti, ziua şi accidentul. Cauza principală: Un semafor defect

299

Stâlpul pe care era amplasat un semafor de pe raza comunei Floreşti a fost doborât în urma unui accident de circulaţie, dar nu a fost repus în funcţiune de mai bine de două săptămâni. Şoferii care încearcă să vireze la stânga de pe strada Plopilor pentru a se deplasa spre Cluj-Napoca sunt expuşi în fiecare zi la accidente. Din nefericire în intersecţia respectivă tamponările se petrec cu o ritmicitate zilnică, ulltimul incident care s-a petrecut a avut loc azi în jurul amiezii.

Traficul tot mai intens pe drumul naţional de pe raza comunei Floreşti îngreunează şi de multe ori face imposibilă ieşirea de pe străzile lăturalnice, în special la intersecţiile nesemaforizate. Semaforul de pe strada Plopilor a fost pus la pământ în urmă cu două săptămâni de un şofer care nu a a adaptat viteza la condiţiile de trafic.

De la dărâmarea stâlpului pe care era amplasat semaforul, administraţia locală floreşteană împreună cu reprezentanţii CNADR-ului se chinuie să repună în folosinţă semaforul astfel încât să le fie uşurată ieşirea în strada principală şoferilor care circulă pe strada Plopilor. De când a fost stricat semaforul nu a trecut zi fără incidente la intersecţia respectivă. Rămâne de văzut dacă până la inceperea anului şcolar “Doreii” vor reuşi să reporneacă semaforul astfel încât locuitorii străzilor Muzeul Apei, Plopilor şi Castanilor să îşi poată duce copiii în singuraţă la cursuri.

Sursa foto: Facebook – Av Bodo