În ritm de melc! CFR a aprobat după 3 ani solicitarea Primăriei Bacău de a prelua și igieniza pasajul de la Gară

138

Nu mai puțin de 3 ani le-a luat celor de la CFR pentru a aproba solicitarea Primăriei Bacău de a prelua pasajul subteran de la Gară, în vederea reabilitării și igienizării acestuia.

Pasajul CFR – foto: Kristofer.ro

În urma sesizărilor venite dinspre populație, Primăria Bacău a decis să igienizeze și să reabiliteze pasajul subteran ce trece pe sub Gara Bacău. Acest lucru nu se putea face însă, deoarece porțiunea ce trece pe sub liniile ferate aparține CFR. Ca municipalitatea să efectueze lucrările necesare era nevoie de o decizie a CFR prin care să transmită Consiliului Local Bacău terenul în cauză.

Fix acum 3 ani de zile, primarul de atunci, Romeo Stavarche a făcut o solicitare către Căile Ferate Române, pentru a prelua în administrare pasajul și a igieniza pasajul. Răspunsul a venit abia acum, pe 29 martie 2018.

Prin urmare, la următoarea ședință a Consiliului Local, aleșii vor vota preluarea pasajului în vederea igienizării și reabilitării. Pasajul are o lungime de 77 metri și a fost construit în 1977, având o valoare de inventar de 60 de mii de lei.