În următorii zece ani, odată cu dezvoltarea digitalizării, România va adăuga un milion de locuri de muncă

219

Experții estimează că în următorii zece ani, odată cu apariția noilor tehnologii, digitalizarea și robotica vor aduce aproximativ un milion de noi locuri de muncă în România. Aceste noi tehnologii au adus schimbări economice majore și trebuie implementate în școlile din România. Condiții pentru reformă. Framework, lansat joi.

"Zece ani mai târziu, multe dintre locurile de muncă de astăzi vor dispărea, iar noile locuri de muncă axate pe creativitate și servicii de sprijin vor fi lansate în sectoarele privat și public. În urmă cu 20-30 de ani, după revoluție, mulți oameni visau să lucreze în bănci sau companii multinaționale. Muncă, indiferent de domeniul lor de activitate, cu excepția celor care doresc să obțină o poziție bine plătită în stat fără prea multe probleme. Economia a suferit schimbări majore, locurile de muncă la bancă au devenit nesigure și alte ocupații, inclusiv brokeraj, contabilitate Sau și jurnalismul. Pe termen mediu, având în vedere că multe servicii fiscale vor gestiona în general relațiile de stat-cetățeni prin intermediul aplicațiilor online, munca de stat nu va mai fi atât de sigură. Tehnologia a adus schimbări majore economiei ", a declarat McKinsey Global Institute (MCI), pe care compania a citat-o ​​la nivel global.

Până în 2030, doar 5% din ocupațiile actuale vor fi automatizate.

"Cea mai mare provocare pentru angajatori, guverne și oameni este că multe locuri de muncă în viitor nu au fost încă definite, iar unele nici măcar nu au fost inventate. Singura certitudine este că lucrătorii de mâine vor trebui să aibă competențe tehnice și digitale, completate de aceștia. Potrivit Marius Hărătău, Manager Factory 4.0: „Gândire flexibilă și abilități de rezolvare a problemelor.” Potrivit experților, până în 2030, economia va fi legată de tehnologie (chiar și servicii 6G de internet și cloud), ceea ce înseamnă că angajații vor trebui să știe Cum se utilizează computere, se lucrează aplicații și se folosește inteligența artificială.

În acest context, se estimează că economia românească va avea nevoie de oameni din ce în ce mai creativi în decurs de 10 ani. „Inventatori, scriitori, actori, oameni implicați în producția culturală (dramă, muzică etc.), oameni care oferă servicii în industria turismului, bucătari, antrenori sportivi, aproape toate zonele aparținând ecosistemului cultural și sportiv își vor găsi un loc. În zilele noastre Acest lucru este mai important decât astăzi în lumea digitală, unde produsele sale de lucru pot fi accesate în întreaga lume.

Fie că vorbești despre personalul din domeniile tehnice legate de dezvoltarea aplicațiilor, suport și dezvoltare tehnologică, fie că vorbești despre servicii și sprijin pentru populație și comunități, România va aduce peste un milion de locuri de muncă în domeniul digital în 2030. Companiile (inclusiv zonele de management public) sau zonele creative, în acest domeniu creat de oameni, indiferent dacă este vorba de invenții, cultură, activități sportive etc. Fabrica 4.0 și producătorii de analize de cadre spun că va primi mai mult sprijin și sprijin ca niciodată. așteptare.

Cercetările privind aceste două campanii arată că în perioada 2016-2019, rata de creștere a economiei digitale a României a fost de aproape cinci ori mai mare decât a marilor economii europene.

Prin urmare, până în 2020, în contextul crizei economice declanșate de pandemie, peste 30.000 de companii românești angajate în afaceri de tehnologie ar putea raporta afaceri similare cu cele de anul trecut, dar până în 2021, motorul creșterii economice se poate accelera din nou.

"Schimbările fundamentale pe care le va experimenta piața muncii din România trebuie să fie susținute de un sistem de învățământ care se adaptează vremurilor. Conform datelor Eurostat, din păcate, România se situează în prezent în partea de jos a clasamentului competențelor digitale ale UE. În 2019, România are cel puțin 16 -43% dintre românii în vârstă de 74 de ani au un nivel scăzut de competențe digitale. În acest sens, România ocupă primul loc în UE, urmată de Bulgaria (38%). În testul PISA din 2018, România a fost singura cu stilou Țările Uniunii Europene care au testat pe hârtie studenții de 15 ani. Experții au avertizat că, în același timp, folosirea unui pix pe hârtie „a dat 75 de minute”.

În opinia experților, școlile românești trebuie reformate, „Copiii noștri trebuie să învețe materii potrivite pentru timpul nostru” și „Dezvoltarea competențelor digitale trebuie să fie la același nivel cu limba română, în timp ce învață limbi străine”. "În caz contrar, dacă vom continua să adoptăm acest vechi sistem de predare și materii pe care studenții trebuie să le studieze acum, atunci în câțiva ani, vom constata că forța de muncă a României nu va mai fi competitivă și economia va fi afectată. Analiza citată subliniază:" Ne vom pierde investiția și ne vom pierde bunăstarea. "

Un studiu realizat cu atenție de Ministerul Muncii face parte din „Strategia Națională de Ocupare Verde”. Populația României era de 19.870.647 în 2015 și va fi doar 1.023.954 până în 2030. În aceeași perioadă, așa-numita populație „15-64 de ani de muncă” va scădea de la 67,5% în 2015 la 63,2% în 2030.

Experții au spus: „Dacă România se concentrează pe accelerarea digitizării și integrarea în economia tehnologică, va avea posibilitatea de a-și crește competitivitatea economică într-o perioadă relativ scurtă de timp.” Potrivit sursei citate, până în 2030, economia digitală va reprezenta PIB-ul. Cel puțin 20%, produsul său intern brut (PIB) a crescut cu aproximativ 50 de miliarde de euro.