Incendiul de la cetatea Poenari capătă amploare. Pompierii luptă din greu cu flăcările

126

Intervenţia e dificilă

Intervenţia e dificilă

Incendiul care a cuprins ieri după-amiază o importantă suprafaţă de pădure din imediata apropiere a cetăţii Poenari s-a extins semnificativ.

Astfel, dacă ieri suprafaţa afectată era sub 1000 de metri pătraţi de teren, în cursul serii şi al nopţii s-a ajuns ca flăcările să cuprindă între 8 şi 15 hectare (estimările diferă).

Detaşamentul de pompieri din Curtea de Argeş n-a mai putut face faţă incendiului, astfel că au fost mobilizate toate forţele din judeţ.

Pompierii şi-au făcut tabără la poalele muntelui

Pompierii şi-au făcut tabără la poalele muntelui

În plus, la faţa locului au sosit şi pompieri din alte cinci judeţe din apropiere.

Momentan, la faţa locului acţionează circa 300 de pompieri, angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Argeş şi din judeţe limitrofe.

De asemenea, alături de elicopterul care a sosit ieri a mai fost dislocată pe Transfăgărăşan încă o aeronavă a ministerului de resort.

Momentan, s-a reuşit restrângerea focarelor de incendiu la o arie de aproximativ un hectar, un hectar şi jumătate.

Vedere a incendiului, din elicopter

Vedere a incendiului, din elicopter

Traficul rutier pe Transfăgărăşan este în continuare închis, pe raza comunei Arefu. Mai la nord de această localitate, Poliţia Rutieră a interzis accesul tuturor automobilelor.

sursa imaginilor: ISU Argeş

(Visited 171 times, 178 visits today)

Citeşte şi

Arde pădurea în jurul cetăţii Poenari. Traficul au... Cetatea Poenari, reabilitată cu un funicular vechi... Incendiu la mânăstirea Nămăieşti Nu s-a făcut nimic din cele decise la reuniunea de... AZI – Cod galben de ninsori şi viscol în nor... Jaful pădurilor de pe Transfăgărăşan, socotit în... Căzut în prăpastie, un turist a scăpat cu viaţă... Transfăgărăşanul, redat circulaţiei. Pe când coper... AZI – În sfârşit, s-a redeschis Transfăgărăş...