ÎNCEP NINSORILE ÎN CONSTANȚA! Posibil COD GALBEN de VÂNT

46

ÎNCEP NINSORILE ÎN CONSTANȚA! Posibil COD GALBEN de VÂNT

Meteorologii de la Centrul Meteo Regional Constanța au pregătit prognoza pentru acest final de săptămână pentru Dobrogea. De altfel, vestea bună este că o să avem parte de prima ninsoare de la malul mării! Din nefericire, nu o să fie îndeajuns să se depună. Un alt aspect atrage însă atenția meteorologilor, iar acesta este vântul puternic care se anunță să atingă în zona costieră și 75 de kilometri pe oră, lucru care va atrage, cel mai probabil, instaurarea unui cod galben de vânt puternic.

Astfel, începând de vineri noapte până în prima parte a zilei de duminică, Dobrogea va trece printr-o vreme închisă, cu vânt foarte puternic, care va atinge 65-75 de kilometri pe oră. Așadar, cel mai probabil, va fi instalat un cod galben de vânt pentru perioada menționată.

Din punct de vedere al temperaturilor, acestea vor scădea considerabil, devening chiar negative atât noaptea, cât și ziua. Pentru ziua de vineri, în Dobrogea, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 6 grade Celsius, în timp ce minime vor fi între -3 și 2 grade Celsius. Sâmbătă, aceste vor continua să scadă, înregistrându-se maxime între -1 și 4 grade Celsius și minime între -7 și -2 grade Celsius. Duminică și luni o să fie și mai frig! Temperaturile maxime nu vor depăși 0 grade Celsius ziua, în timp ce noaptea minimele se vor încadra între -9 și -4 grade Celsius.

Precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ, însă meteorologii anunță că vom avea parte de prima ninsoare din această iarnă. Joi și vineri urmează să fie precipitații sub formă de ploaie în județ, însă de vineri noapte acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Cea mai mare cantitate de zăpadă ar urma să cadă în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

În municipiul Constanța va ninge cu siguranță! Asta spun meteorologii, prognoza meteo arătând că estul Dobrogei va fi mai încărcat în precipitații.

Claudia CORBU